Hamsi Trabzonlu balıkçıları sevindirdi

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, hamsinin bu sezon önceki yıllara göre süreklilik anlamında en verimli sezonunu yaşadığını bu durumdan yüzde 50 balıkçının memnun kaldığını söyledi.Bu günlerde Bulgaristan karasuları üzerin

Hamsi Trabzonlu balıkçıları sevindirdi

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, hamsinin bu sezon önceki yıllara göre süreklilik anlamında en verimli sezonunu yaşadığını bu durumdan yüzde 50 balıkçının memnun kaldığını söyledi.

Bu günlerde Bulgaristan karasuları üzerinden İğneada'ya oradan da Batı Karadeniz gelen hamsinin buralarda bol avlandığını ancak Doğu Karadeniz’de aynı durumun olmadığını belirten Mutlu, hamsinin Gürcistan sularında ise bol olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kıt olan hamsinin balıkçıyı olumsuz etkilediğini belirten Mutlu, “Bu günlerde hamsi Bulgaristan kara suları üzerinden İğne adaya oradan da da Zonguldak, Ereğli, gibi yerlerde orta boy trollarla avlanırken Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ise kıt olarak avlanıyor. Hamsi bu sezon son yılların süreklilik bakımından en verimli sezonunu yaşarken bu durumda yüzde 50 balıkçımız memnun kaldı. Trabzon açıklarında çok az avlanan hamsi Gürcistan sularında ise bol avlanıyor. Dolayısıyla bölgemizde kıt avlanan hamsi fiyatı da artıyor. Artık hamsinin son demleri diyebiliriz. Hamsi sezonu genelde Mart ayı sonlarına kadar sürerken bu sezon bunun devam etmesi pek zor görünüyor. Balıkçılar açısından bu sezonu değerlendirecek olursak yarısının memnun kaldığını söyleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel