Hamsi neden yok?

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş,  Batı Karadeniz'deki aşırı avlanmanın hamsiyi bitirdiğini belirterek, "Hamsi bolluğu var' diye avlanan balıklar yem fabrikalarına verildi. Şu anda denizden çıkmış bir tane hamsi yok. Tezgahlarda sa

Hamsi neden yok?
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş,  Batı Karadeniz'deki aşırı avlanmanın hamsiyi bitirdiğini belirterek, "Hamsi bolluğu var' diye avlanan balıklar yem fabrikalarına verildi. Şu anda denizden çıkmış bir tane hamsi yok. Tezgahlarda satılan hamsi şoklanmış hamsidir" dedi.
 
Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsi avcılığının bitme noktasına geldiğini söyledi. 
 
Denizlerde aşırı avlanmaya işaret eden Karakaş, "Sezon başladığında aşırı avlanma oldu. 'Hamsi bolluğu var' diye avlanan balıklar yem fabrikalarına verildi. Piyasa balığı yani iri hamsi, un fabrikalarında kullanıldı. Bu sene bilim adamları, 'çok hamsi var' dediler ancak tam tersi çıktı" ifadesini kullandı. 
 
Hamsinin azalmasının diğer nedeninin de küresel ısınma olduğunu kaydeden Karakaş, şunları dile getirdi:
 
"Şu anda denizden çıkmış bir tane hamsi yok. Tezgahlarda satılan hamsi şoklanmış hamsidir. Bu balık da aralıkta tutulan hamsidir. Fiyatları da 5 ile 10 lira arasında satılmakta. Ayrıca denizde diğer balık türleri bol miktarda var. Mezgit, istavrit, barbun, çinekop, levrek ve kefal ihtiyacı karşılayacak miktarda. Fiyatları da çok yüksek değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler