Hamsi geri döndü

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesiyle hamsi sürüleri Doğu Karadeniz'e geri dönmeye başladı.Balıkçı Berati Başaran, aralık ayında hamsi sürülerinin daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan karasularına akın ettiğini söyledi.Son günlerde Doğ

Hamsi geri döndü

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesiyle hamsi sürüleri Doğu Karadeniz'e geri dönmeye başladı.

Balıkçı Berati Başaran, aralık ayında hamsi sürülerinin daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan karasularına akın ettiğini söyledi.

Son günlerde Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların düşmesiyle deniz suyunun da soğumaya başladığına işaret eden Başaran, "Deniz suyunun soğumasıyla hamsi sürüleri tekrar geri dönmeye başladı. Dün gece denize açılan balıkçı tekneleri günler sonra Türk karasularında avladıkları tonlarca hamsiyle geri döndü" dedi.

Sıcaklıkların düşmeye devam etmesi durumunda hamsi avının bir süre daha Türk karasularında devam etmesini beklediklerini kaydeden Başaran, "Dün gece avlanan hamsiler bugün balıkçı manav ve tezgahlarında günler sonra bu kadar bol şekilde yer aldı. Yeniden tezgahlar hamsilerle dolup taşıyor" diye konuştu. 

Başaran, Giresun'da balıkçı manav ve tezgahlarında hamsinin kilogramının 5 ile 8 lira arasında satıldığını sözlerine ekledi.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler