Hamsi Festivalinde 3 ton hamsı tüketildi

 Bu yıl 4'üncüsü yapılan Geleneksel Hamsi Festivali'nde katılımcılara 3 ton hamsi ikram edildi. Gölcük İlçesi'nde Trabzonlular Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen festivale Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Tranzonlular Dernek Başka

Hamsi Festivalinde 3 ton hamsı tüketildi

 Bu yıl 4'üncüsü yapılan Geleneksel Hamsi Festivali'nde katılımcılara 3 ton hamsi ikram edildi.

 Gölcük İlçesi'nde Trabzonlular Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen festivale Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Tranzonlular Dernek Başkanı Selami Bulut ve yönetimi ile vatandaşlar katıldı. Bu yıl 4. kez yapılan  festivalde, Gölcük Trabzonlular Dernek bahçesinde 3 ton hamsi, 2 kazan lahana sarması, 1 kazan lahana çorbası, 250 kilo yeşillik dağıtıldı. Yoğun bir katılımın olduğu festivalde, Dernek lokalinin bahçesindeki alanlara tezgahlar ve masalar kuruldu. Festivale katılan vatandaşlar kurulan 10 mangalda hamsiye doydu. Yaklaşık 40 gönüllünün görev aldığı festivalde hamsi ile birlikte ikram edilen Trabzon ekmeği, karalahana sarması, lahana çorbası vatandaşlar tarafından afiyetle tüketildi.

basliksiz-12.jpgİnsanları bir araya getirmek ve geleneklerini yaşatmak için bu etkinliği yaptıklarını söyleyen Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Bulut, "Trabzonlular Derneği olarak bu yıl dördüncü geleneksel hamsi festivalimizi yaptık. Geçtiğimiz yıl 1 ton 700 kilo hamsi yaparak festivalimizi gerçekleştirmiştik. Bu yıl bu rakamı 3 tona çıkarttık. Ayrıca lahana sarması, lahana çorbasına vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi" diye konuştu.

basliksiz-1.20140119163757.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler