Hamsi festivalinde 3 ton hamsi anında bitti

Samsun Atakum Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Hamsi Festivali'nde, vatandaşlara mangalda pişirilen 3 ton hamsi ikram edildi.Festival kapsamında ilçe sahilinde 20 dev mangal kuruldu. Kadınların ızgaraya tek tek dizdiği 3 ton hamsi, mangallarda pişiril

Hamsi festivalinde 3 ton hamsi anında bitti

Samsun Atakum Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Hamsi Festivali'nde, vatandaşlara mangalda pişirilen 3 ton hamsi ikram edildi.

Festival kapsamında ilçe sahilinde 20 dev mangal kuruldu. Kadınların ızgaraya tek tek dizdiği 3 ton hamsi, mangallarda pişirildikten sonra sofralara servis edildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde, hamsinin yanı sıra 250 kilogram helva, 10 bin ekmek ve 10 bin şişe su dağıtıldı.

Festivale katılan vatandaşlar, hamsileri bitirdikten sonra yerel sanatçılar eşliğinde söylenen şarkılar eşliğinde horon oynadı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, festival için hamsilerin günler öncesinden temizlendiğini söyledi.

Taşçı, "Amacımız hem insanlara Karadeniz'den çıkan hamsiyi sevdirmek hem de kaynaşma sağlamak. Bu manada 3 ton hamsi hazırlattık. Karadeniz insanının en çok sevdiği balık olan hamsiyi ikram ettik. Yaklaşık 10 bin kişinin festivalimize katılmasını ve hamsiden tatmasını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler