Hamsi bol olunca fiyatlar düştü

Hamsi bolluğu balıkçı tezgahlarında fiyatları düşürdü. Çıktığı ilk günlerde 7.5 liraya tezgahlarda satılan hamsi, Karadeniz'de bollaşmasının ardından balıkçı tezgahlarında şimdi 1.5 liradan satılıyor. Hamsinin ucuzlamasıyla birlikte diğer balık çeşitlerin

Hamsi bol olunca fiyatlar düştü

Hamsi bolluğu balıkçı tezgahlarında fiyatları düşürdü. Çıktığı ilk günlerde 7.5 liraya tezgahlarda satılan hamsi, Karadeniz'de bollaşmasının ardından balıkçı tezgahlarında şimdi 1.5 liradan satılıyor. Hamsinin ucuzlamasıyla birlikte diğer balık çeşitlerinin de fiyatlarının gerilediği belirtildi.
Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle balık fiyatlarının gerilediğini belirten balıkçılar, fiyatların bayram sonrası artacağını umuyor. Hamsi ve balık çeşitlerinde fiyatı yüksek bulan vatandaşların olduğunu belirten balıkçılar, 8 yıllık bir aradan sonra tezgahlarda balığın bu kadar ucuzladığını belirtti.
Kardeşler Balıkçılık adına konuşan İbrahim Örseloğlu, balık çeşitlerinin bol olduğunu belirterek "Hamsi bu kadar ucuz olmazsa diğer balık çeşitlerinin fiyatları düşük olmazdı. Bu ucuzluk hamsi sayesinde, hamsiyle birlikte diğer balık çeşitlerinde de bolluk var. Çinekop da oldukça fazla. Tezgahlarda 5 liraya kadar çinekop var. İlk defa bu fiyatta çinekop satıyoruz" dedi. Sekiz yıl önce böyle bir ucuzluk olduğunu anlatan Örseloğlu, şöyle konuştu: "Bu ucuzluk bir daha geri geldi. İstanbul'un değil
Karadeniz'in Trabzon'un çinekopunu satıyoruz. Şu an 5 liraya satıyoruz. İstanbul'da aynı çinekop 15 liraya satılıyor. Barbun balığının fiyatı da 15 liralardan 5 liraya düştü. Vatandaşlar tezgahlarda bütçelerine göre balık çeşitlerini bulabiliyor. Sargan kilosu 6 liradan, istavrit ise 5 liradan alıcı buluyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler