Halkoyunları yarışları Trabzon'da başladı

 Halkoyunları il Temsilciliği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce 2013 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışması Trabzon 19 Mayıs Spor Salonunda başladı.Açılış töreninde bir k

Halkoyunları yarışları Trabzon'da başladı

 

Halkoyunları il Temsilciliği ile Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce 2013 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışması Trabzon 19 Mayıs Spor Salonunda başladı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Adan Köseoğlu halkoyunları dendiğinde Kültürümüz, tarihimiz akla geldiğin belirterek “kültürümüz ve tarihimiz akla gelince medeniyetimiz akla geliyor. Halkoyunları yarışmaları, Halkoyunlarının gösterisi şeklinde yapılacağı için şüphesiz son derece hazırlık ve çalışma isteyen bunu kendinde yaşanır hale getirmek istenilen bir tür daldır” dedi.

Köseoğlu yarışmaya iştirak eden bütün ekiplerimizi bu yarışmayı organize eden herkesi tebrik eder, centilmenliğin kazanmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi. Halkoyunları İl Temsilcisi Veysel Tiryaki halkoyunlarımız her figürde Karadeniz insanının karakterini aşkı sevgiyi özgürlüğü hoşgörüyü kısacası Karadeniz insanın yaşantısını yansıttığını belirterek" yaylayan gidişini yayladan inişi denizdeki hamsinin çırpınışı Karadenizlinin dik duruşunu görürsünüz “dedi. Müsabakalarda dereceye giren ekipler, daha sonra belirlenecek tarihte düzenlenecek final yarışmasına katılacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel