Hak-İş Genel Başkanı Trabzon'da

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Rize Şubesi’nin kongresine katılmak için geldikleri Trabzon basın mensuplarıyla bir araya geldi.Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Se

Hak-İş Genel Başkanı Trabzon'da

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Rize Şubesi’nin kongresine katılmak için geldikleri Trabzon basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Metin Eser ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül ile basının karşısına geçen Arslan, Trabel’le ilgili yaptığı açıklamada “Trabzon Belediyesi ve Trabel’deki çalışan arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek ve üye olmayan arkadaşlarımızı sendikamız saflarına katmak için gayretimiz olacak. Burada bütün işçilerimiz sendikamızın saflarına bekliyoruz. Süremiz daha uzun. Zamanımız var ama şimdiden arkadaşları da Hizmet-İş saflarına bekliyoruz” dedi.

Trabzon’da işyeri temsilcileriyle toplantıda kendilerine bir soru ya da beklenti gelip gelmediği yönündeki bir soruya Arslan, “Arkadaşlarımızın çok sayıda talebi oldu. Bunlardan bir tanesi eğitim programının başlatılması, bunun hem bölgesel hem yerel düzeyde olması istendi. Bu bir eksiklik. İkincisi özellikle Trabel ve Trabzon Belediyesi’ndeki toplu sözleşmelerle ilgili beklentiler var, yeni dönem sözleşmeleri. Trabel A.Ş’deki arkadaşlarımız için üç yıllık sıfır zam uygulanarak imzalanan sözleşme büyük bir felaketti. Bunun için arkadaşlarımızın çare arayışı var. Bu üç yıllık mağduriyetin sözleşmeden önce giderilmesi yönünde düşünceleri var. Hem yeni dönem sözleşmeyle ilgili hem de bölgemizdeki irili ufaklı belediyelerle ilgili sorunları bize ilettiler. Ortak gördüğüm ciddi bir motivasyon ve heyecan olduğu. Bu Trabzon’da alışık olmadığımız bir durum. Sendikamızın yeni bir uygulamasını paylaştık. Bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz Hizmet-İş Sendikası’nın bütün üyelerinin üniversitede eğitim gören çocukları için yardım kampanyamızı bu yıl da devam ettiriyoruz. Daha önce 5 bin üniversite öğrencisine bu yıl 5 ay boyunca bu yardımcı gerçekleştireceğiz. Bu çok büyük bir bütçe. Bu konudaki ısrarımızı devam ettiriyoruz. Nedeni de şu; sendikal mücadele ciddi bir güven kaybı ve sayısal kayıp yaşıyor. Genç insanları sendikacılığa yöneltmek, onları tanımaları ve babalarının üye olduğu sendikaların ne iş yaptığını göstermemiz adına bu önemli. Eğitim çok önemli. İşçi çocuklarının üniversitede okuması önemli bir gelişme, bunu takdir etmek gerekiyor” dedi.

Hak-İş’in özgün ve özgür bir konfederasyon olduğunu, hiçbir genel ve yerel seçimde hiçbir parti lehine veya aleyhine açıklaması olmadığını ifade eden Arslan “Bunu hiç kimse Hak-İş’in 35 yıllık tarihinde görmedi. Bu sendikalarımızda da böyledir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel