Hacısalihoğlu'ndan üyelere ziyaret

Başkan Hacısalihoğlu, genel ekonomik durum ve sektörlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla TTSO üyesi işadamlarına gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor.Başkan Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Kahraman, İsmail Öztürk, Tolga Avcı

Hacısalihoğlu'ndan üyelere ziyaret

Başkan Hacısalihoğlu, genel ekonomik durum ve sektörlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla TTSO üyesi işadamlarına gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor.

Başkan Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Kahraman, İsmail Öztürk, Tolga Avcı ve Erkut Çelebi ile birlikte otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Beyazlı, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kemal Bülbüloğlu ile inşaat ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Bekir Bülbüloğlu’nu ziyaret etti.

İlk olarak Nissan Trabzon Bayii Beyazlı Otomotiv Mustafa Beyazlı, otomotiv sektörüyle ilgili Başkan Hacısalihoğlu’na bilgi verdi.

Türkiye’de 2010 yılında 780 bin civarında araç satıldığını, bu yılın ilk 5 ayında ise 400 bin sayısına ulaşıldığına dikkat çeken Beyazlı, yıl sonunda 1 milyona yakın satış gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti.

Piyasadaki rekabet ve cazip şartların, ekonomik istikrara bağlı olarak araç satışlarını artırdığını ancak kazancın aynı oranda artmadığını belirten Beyazlı, “Enflasyonist ortamın ortadan kalkmasıyla ticaret anlayışı da değişmeye başladı. Globalleşmeyle birlikte bilgi akışı hızlandı, rekabet de arttı. Müşteri odaklı ticaret anlayışın piyasaya hakim olmasıyla ticaret anlayışı da tüketici lehine gelişme kaydetti. Artık ticareti kendi kuralları içinde yapanlar ayakta kalacak. Doğru olanı da buydu” diye konuştu.

Bu yılın ilk çeyreğinde ulaşılan yüzde 11’lik büyüme rakamını değerlendiren Başkan Hacısalihoğlu, “Büyümede özel sektör yatırımlarının çok büyük payı var. Özel sektör yatırımları büyümeyi verimli ve sürekli kılar. Bu nedenle devletin özel sektör yatırımlarını teşvik etmesi gerekir” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, daha sonra Bülbüloğlu İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti. Başkanı Kemal Bülbüoğlu’nu ziyaret etti.

Yurt dışındaki inşaat ve müteahhitlik hizmetlerinin konuşulduğu ziyarette, yurt dışındaki iş fırsatları ve yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

 

Başkan Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri son olarak Bülbüloğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bülbüloğlu’nu ziyaret etti.

Başkan Hacısalihoğlu’na inşaat ve akaryakıt sektöründeki gelişmeleri anlatan Bülbüloğlu, sektörde sıkı bir rekabet yaşandığını, bunun kaliteyi artırdığını belirterek yaşanan rekabetin adil olması gerektiğine vurgu yaptı.

Trabzon’un alt yapı, imar ve şehircilikle ilgili sorunlarının konuşulduğu ziyarette, Başkan Hacısalihoğlu demiryolu projesi ve lojistik merkez çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Demiryolu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Hacısalihoğlu, bu sürecin kararlılıkla takipçisi olmak gerektiğini söyledi.

Demiryolunun yanında çok önemli bir başka hedefin de lojistik merkez olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, TOBB üzerinden ilgili bakanlığa müracaatta bulunduklarını söyledi.

Trabzon’un sahip olduğu ulaşım alt yapısı ve konumu dolayısıyla bu hedefi gerçekleştirmeye yakın olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, demiryolu ve lojistik merkezin birbiriyle çok yakından ilişkili olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel