Hacısalihoğlu "şehrin gelişmesi için çalışmalıyız"

Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "2014 yılında şehrin ekonomisinin gelişmesi için hepimiz daha fazla çalışmalıyız" dedi. Hacısalihoğlu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belirsizlik ve tedirginlik nedeniyle

Hacısalihoğlu "şehrin gelişmesi için çalışmalıyız"
Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "2014 yılında şehrin ekonomisinin gelişmesi için hepimiz daha fazla çalışmalıyız" dedi.
 
Hacısalihoğlu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belirsizlik ve tedirginlik nedeniyle tam anlamıyla 2014 yılı için bir strateji ortaya koyulamayacağını savunarak, bankalardan kredi kullanmayan iş dünyası temsilcisi kalmadığını, 2014 yılını dikkate alındığında, kısa vadeli kredi borçlarının bankalar ile görüşülerek uzun vadeli kredilere dönüştürülmesi için yapılandırmaya gidilmesini önerdi.
 
Ticaretin alışveriş merkezleri ve büyük marketlere kaydığını ve sorunlar yaşandığını ifade eden Hacısalihoğlu, şehirdeki esnaf ve tüccarın ekonomisinin canlanması için başlatılan projelerin devam ettiğini ve 2014 yılında ağırlık verileceğini belirtti. Bu konuda belediyelerin çok daha önemli olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu, "2014 yılında şehrin ekonomisinin gelişmesi için hepimiz daha fazla çalışmalıyız. Aksi takdirde ticaretin büyük kısmı alışveriş merkezleri, büyük market ve depolara kayıyor. Sorun bizim sorunumuz. Biz çözüm üretmezsek başkasından bekleyemeyiz" diye konuştu.
 
Hacısalihoğlu, Sochi'de yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde yapılan yurt dışı inceleme gezisinin oldukça faydalı olduğunu kaydererek, önümüzdeki yıl da oda meclisinin bir veya iki yurt dışı programı olacağını ve bütün meclis üyelerinin bu programlara katılmasında yarar olduğunu söyledi.
 
Trabzon'da geçen yılın 11 ayında açılan 532 işletmeye karşılık bu yıl 550 işletme açıldığını belirten Hacısalihoğlu, aynı dönemde kapanan 184 işletmeye karşılık 189 işletmenin bu yıl içerisinde kapandığını, açılan işletmelerin daha fazla olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
 
İhracatın 2013 yılının ilk 11 ayında 130 milyon doları yakaladığını ifade eden Hacısalihoğlu, ülke genelinde en fazla ihracat yapan il sıralamasında ise geçen yılki 15. sırasını koruduğunu vurguladı.
 
Hacısalihoğlu, Trabzon'dan en fazla ihracat yapılan ilk 5 ilin Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Fransa ve İsviçre olduğunu kaydederek, "En fazla ihracatı yapılan ürünler sıralamasında ise ilk sırayı 81 milyon 831 bin dolar ile fındık mamulleri, 35 milyon 999 bin dolar ile yaş sebze ve meyve, 3 milyon 326 bin dolar ile taşıt araçları ve yan sanayi, 1 milyon 451 bin dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri ve bir milyon 422 bin dolar ile hububat, bakliyat, yağlı tohumları ve mamulleri aldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler