Haber61.net siyasi ajandası

TRABZON SİYASETİNDE MARABA OLMAYIZTrabzon Büyükşehir dahil Ortahisar ve ilçelerde belediye başkan adayı çıkaracaklarını dile getiren DP Trabzon İl Başkanı Ali Akar “Demokrat Parti’ye inan,samimi,yürekli dava arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.Bizi seçi

Haber61.net siyasi ajandası

TRABZON SİYASETİNDE MARABA OLMAYIZ

Trabzon Büyükşehir dahil Ortahisar ve ilçelerde belediye başkan adayı çıkaracaklarını dile getiren DP Trabzon İl Başkanı Ali Akar “Demokrat Parti’ye inan,samimi,yürekli dava arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.Bizi seçimlerde hesaba katmayanlar fena yanılacak.Biz Trabzon siyasetinde Maraba değiliz herkes bunu çok iyi bilsin.Kimsenin kuyruğuna takılmadan ülkenin her bucağında olduğu gibi Trabzon’da da adaylarımızı belirleyeceğiz ve seçimlerde gücümüzü ortaya koyacağız.Bizi hesaba katmayanlar fena yanılacak” dedi.Adayları açıklama konusunda acele etmeyeceklerini dile getiren Akar Trabzon siyasetinde çok şeyler değişecek,bu köprüden daha çok sular akacak” açıklamasında bulundu.

CHP TRABZON’DA SULAR DURULMUYOR..! 2.SAYFADA

CHP TRABZON’DA SULAR DURULMUYOR..!

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan adaylarını açıklama noktasında büyük sıkıntı yaşanan partilerin başında CHP geliyor.CHP’de az-boz bir gruplaşma yok,her kafadan farklı ses çıkıyor.Sen daha çok CHP’lisin,o sonradan partiye katıldı tartışması aldı başını gidiyor.CHP’nin önde gelen isimlerden biri durumun çok vahim olduğunu bu anlayışla gidilirse seçimin alınmasının çok zor olduğunu dile getirdi.Partide “sen” “ben” kavgasının doruğa çıktığı özellikle Ortahisar aday-adayları arasında birlik ve beraberliğin olmadığı öne sürülüyor.CHP’de il ve ilçe arasında sağlıklı bir köprünün kurulamadığı CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun da bu süreçte toparlayıcı misyon yüklenemediğini öne süren partililer zaman lehimize değil aleyhimize işliyor şeklinde sitem etti.

TRABZON SİYASETİ ÖĞÜTME MAKİNESİ OLMUŞ ADETA..! 3.SAYFADA

TRABZON SİYASETİ ÖĞÜTME MAKİNESİ OLMUŞ ADETA..!

Trabzon eski Milletvekili Şeref Malkoç 1.5 yıl önce gerçekleşen bütünleşmeye destek veren HAS Partililer ve Demokrat Partililerin kişisel beklentileri olmadığını dile getirerek “Siyaset üretme sanatıdır,tüketme değil.Halkımızın siyasetçilerden büyük beklentileri var.Bizim kendi derdimize düşme lüksümüz yok.Bütünleşme ülkenin çıkarları için yapıldı” açıklamasında bulundu.”Trabzon’da ne yazık ki siyaset insan öğütme makinesi halini almış,bu işleri bir kenara bırakmak gerek” şeklinde sitemini de dile getiren Malkoç “Trabzon artık büyükşehir oldu.Hedefleri büyüdü,kimsenin bunu aşağı çekme gibi davranış içinde olmamalı.Siyaset halkına güven verecek,halkta siyasetçileri sahiplenecek.Bunun tam tersi bir durum olduğunda işler arap-saçına dönüyor” dedi.

YENİGÜN CEVAP VERDİ 4.SAYFADA

YENİGÜN CEVAP VERDİ

CHP’den Beşikdüzü Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Oğuz Belde Belediye Başkanı Şakir Yenigün, aday adayı olamadığından dolayı partiye küstüğü hatta başka bir partiyi destekleyeceği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını Büyükliman temsilcimiz Muhammet Taş’a açıkladı. Başkan Yenigün, “Cumhuriyet Halk Partisi benim partimdir. Başka bir yere oy vermem asla söz konusu değildir. Yerel seçimlerden sonra da Beşikdüzü’nde olacağım. İleriye dönük projelerim var. Onları hayat geçirmek için çalışacağım. Çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğim basın toplantısında bunları kamuoyu ile paylacağım.”dedi.

İLÇELERİN AKP ADAYLARI 5. SAYFADA

İLÇELERİN AKP ADAYLARI

Yerel seçimlere 4 ay kala şöyle bir ilçelerde son durumu inceleyelim dedik.

Uzun süren telefon trafikleri ve yüz yüze görüşmelerimizin ardından edindiğimiz bilgileri hemen sıcağı sıcağına size aktaralım.

Akçaabat’ı bu dönem yine şefik Türkmen ismi dillendiriliyor. Başkan Türkmen’in seviyeli siyaseti ve üslubu ile rakiplerini hiç karalamadan siyaset yapması vatandaşın takdirini kazanıyor.

Vakfıkebir’de oldukça çok sevilen merhum Hacı Ziya Habiboğlu'nun oğlu Bedrettin Habiboğlu, ilçede yoğun bir destek görüyor. Tokalaştığı herkesten olumlu tepkiler alan Habiboğlu, gördüğü ilgiden ötürü zaman zaman şaşkınlığını gizleyemiyor. Tonya’da şu sıralar Osman Beşel bilmecesi var. Bağımsız olarak belediyeye talip olan Beşel, “Bakan ve vekiller ile görüşeceğim. Taban AK Partiye geçmemi istiyor” dedi.

Çarşıbaşı’nda ise coşkun yılmaz fırtınası esiyor. Yılmaz ismini Aydın Gelleci ve Kamuran Çalış zorlayacağı iddia ediliyor.

Beşikdüzü ilçesinde ise Ahmet Gün ve Dr. İmdat Çıtlak arasında bir yarışın olacağı dile getiriliyor.

Maçka’da Hayati Yavuz ve Hasan Akıl arasında Ak Partide bir yarışın olduğu gözlenirken bu ikilinin yapılan anketlerde acık ara önde çıkmaları kendilerini artısı olarak görünüyor. Her iki isimde dün Ankara da temaslarda bulunduğunu da hatırlatalım.

Yomra’da İbrahim Sağıroğlu rüzgârı ise hala devam ederken Arsin ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Erdem Şen ve Kerim Özdemir arasında iyi bir yarış yaşanıyor.

Araklı ilçesinde ise Recep Çebi rakipsiz olarak görünse de Çebi işi sıkı tutuyor.

Sürmene ilçesinde ise Mevcut Başkanın karşısında Aslan Dilaver ve İsmail Hakki Küçükali isimleri acık ara dillendirilirken ilçede Aydın Bayraktar sürprizi bekleniyor.

Of ilçesinde ise mevcut Başkan Murat Saral’a destek her gecen gün artarken Saral ilçede herkesimsinde desteğini almış durumda.

Dernekpazı ilçesinde Cevdet Cemal Cansız ve Eski Belediye Başkanı İbrahim Yüce çekişmesine sahne oluyor.

Hayratta ise iki Nuhoğlu ailesin mensup iki isim yarışıyor. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ise ilçede hale rakipsiz gibi.

Çaykara da işler biraz karışık. İlçede beldecilik ve mahallecilik oldukça fazla. Mevcut Belediye Başkanı Namık kemal Gedikoğlu Ak Partinin adayı olarak görünse de kendisini karşı bir guruplaşmanın olacağı dile getiriliyor.

Köprübaşı ilçesinde Beşköy ve Köprübaşı ilcesinin çekişmesi yaşanacak. Mevcut Belediye Başkanı Ali Rıza Efendioğlu ve Sabahattin İmamoğlu arasında tatlı bir yarış var.

Düzköy ilçesinde ise mevcut Belediye Başkanı Salih Bakal halk anketlerinde acık ara önde fakat ilce örgütü Bakal ismini Sıçak bakmadığı dile getiriliyor.

''AK PARTİDE ALARM'' 6. SAYFADA

AK PARTİ'DE ALARM

30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti Trabzon teşkilatında Başbakan alarmı verildi. 23 Kasım’da iki günlük ziyaret için Trabzon’da olması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  için il teşkilatı ilce teşkilatları kadın ve gençlik kolları hummalı bir çalışma içersine girdi. Yerel seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kala Başbakan Erdoğan’ın bu ziyareti şüphesiz ki büyük önem taşıyor.

Temasları kapsamında Büyükşehir ve yeni kurulan Ortahisar için adayları da bir nebze kafasında şekillendirecek olan Başbakan Erdoğan, mevcut başkan 61 proje için kısa bir brifing alır. Yapılanları,  yerinde görür ve buna göre kamuoyunun da nabzını tutarak, kararını verir.  Öte yandan İl Başkanı Adnan Günnar’da bu kritik ziyaret öncesi 124 aday adayı ile bir araya gelerek, uyarılarda bulundu. İlçe başkanlarını da es geçmeyen Günnar, her aday adayına eşit mesafede durmalarının altını önemle çizdi.


''BAŞBAKAN BİR BATI BİR DE DOĞU YAPACAK'' 7. SAYFADA


BAŞBAKAN BİR BATI BİR DE DOĞU YAPACAK


Hafta sonu iki günlük bir program için Trabzon’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’un bir batı bir de doğu olmak üzere iki ilçesinde ziyaretler yapacağı öğrenildi.

Batı’da Vakfıkebir, Doğu’da ise Araklı’ya gidecek olan Başbakan Erdoğan için ilçelerde hazırlıklar şimdiden başladı bile. Araklı Belediyesi de bu konuda oldukça hareketli günler geçiriyor. Başkan Recep Çebi, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 24 Kasım Pazar günü İlçemize geliyor. 2009 yılı yerel seçimlerinden sonra Araklı'ya gelen, Belediyemizi ziyaret eden ve halka konuşma yapan Başbakanımız, 5 yıl aradan sonra tekrar İlçemizi ziyaret edecek. Sahil Projesi ve 3 okulun açılışını yapacak olan Başbakanımızın ilçemizi onurlandıracak olması bizleri son derece gururlandırıyor” dedi.
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Araklı’ya gidecek olması dolayısıyla Kaymakamlık, Belediye ve resmi dairelerde hazırlıklar titizlikle sürdürülüyor.

''BAŞBAKAN STÖ’LERLE BİR ARAYA GELECEK'' 8. SAYFADA

 

BAŞBAKAN STÖ’LERLE BİR ARAYA GELECEK

İki günlük program için Trabzon’a gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın Cuma akşamı saat 22.00’de geleceği ifade edildi. Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’daki programları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Trabzon’daki bütün sivil toplum örgütleri ile meslek odaları ile Akçaabat’taki Saray Lokantası’nda bir araya geleceği öğrenilen Başbakan Erdoğan’ın bu programının da Trabzon Valiliği tarafından yapıldığı öğrenildi.

Program için Valilik Özel Kalemi’nin dünden itibaren Trabzon’daki bütün sivil toplum örgütleri ile meslek odalarının temsilcilerini arayarak konuya ilişkin bilgilendirme yaptığı kaydedildi.

Öte yandan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı da Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a gelecek olması nedeniyle bir hayli yoğun çalışıyor.

Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’daki programlarının kusursuz ve her şeyin dört dörtlük olması için adeta seferberlik ilan edildi. Bu anlamda bu akşam AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın kendi arasında bir toplantı gerçekleştireceği ve bu toplantıda programlara ilişkin hem bilgilendirme yapılacağı hem de herkesin çok titiz davranması istenecek. İl teşkilatı önce bu toplantıya ardından da Başbakan’ın programına yoğunlaşmış durumda.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel