Gürkök: Bu kelepçe vurmaktır

TÜRSAB Karadeniz Bölge Sorumlusu Suat Gürkök, bazı ülkelerin Türkiye'ye vize uygulamasını seyahat özgürlüğüne vurulan kelepçe olarak gördüğünü söyledi.  Turizm Haftası açılış töreni Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Oku

Gürkök: Bu kelepçe vurmaktır

TÜRSAB Karadeniz Bölge Sorumlusu Suat Gürkök, bazı ülkelerin Türkiye'ye vize uygulamasını seyahat özgürlüğüne vurulan kelepçe olarak gördüğünü söyledi.

 

Turizm Haftası açılış töreni Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nda yapıldı. Törende konuşan TÜRSAB Karadeniz Bölge Sorumlusu Suat Gürkök, bazı ülkelerin Türkiye'ye uyguladığı vize uygulamasından şikayet etti.

 

Seyehat yada iş amacıyla yurt dışına itmek istenildiğinde vize sorunuyla karşılaşıldığına dikkat çeken Görkök, ''Vize için 10 gün önceden pasaportunuzu konsolosluklara vermek zorundasınız. Bu sürede pasaportsuz kaldığınızdan işiniz çıksa bile herhangi bir ülkeye gidemiyorsunuz. Bu durum hem iş, hemde zaman kaybına neden oluyor. 20 kişilik bir grup için seyahat ayarlıyorsunuz. Hiç bir neden ve sebep gösterilmeden bakıyorsunuz 2-3 kişiye vize çıkmamış. Nedenini de sorduğunuzda cevap verilmiyor. Küçülen dünyamızda bu vize uygulamasını insanlık dışı buluyorum. İnsanların seyahat özgürlüğüne vurulan kelepçe olarak görüyorum'' dedi.

 

Türkiye'de ve Karadeniz Bölgesi'nde turizmin her geçen gün daha da yaygınlaştığını belirten Gürkök, özellikle altyapı ile ilgili var olan eksiklerin giderilmesiyle turist sayısının her geçen yıl daha da artacağını belirtti.

 

Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız'ın da konuşma yaptığı tören, sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel