Gürcistan'daki tutuklulara yardım!

Gürcistan'da çeşitli suçlamalarla hapiste tutulan Türk vatandaşlarına ve ailelerine destek amacıyla kurulan Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yakınlarının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Gürcistan'daki tutuklulara yardım!

Gürcistan'da çeşitli suçlamalarla hapiste tutulan Türk vatandaşlarına ve ailelerine destek amacıyla kurulan Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yakınlarının kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan'da hapiste tutulan 21 Türk vatandaşının yakınlarıyla birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, eşinin de Gürcistan'da Türklere yönelik kurulan tuzak sonucu geçen yıl tutuklanarak cezaevine konulduğunu, zor ve uzun mücadele sonucunda kurtulduğunu savundu.

Gürcistan'da bu süreç içinde hiçbir hukukun olmadığını gördüğünü öne süren Kaputoğlu, ''Orada sadece verilen cezayı kabul etmek ve para anlaşmasına varmak zorundasınız. Birçok Türk'e bu yapılıyor. 'Biz bu kadar aciz miyiz' diyerek hakkımızı, hukukumuzu aramak için dernek kurduk. Ulaştığım bürokrat ve siyasilerimize mağduriyetimizi anlattım. Biz adalet istiyoruz. Suçsuz olanlarımızın adil yargılanmasını, ailelerinin mağdur olmamasını istiyoruz'' dedi.

Kaputoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak mağduriyetlerini aktardığını ifade ederek, ''Bu konuyu şahsi meselemden çıkartıp, devlet meselesi haline getirdim. Tek bir vatandaşımız suçsuz olsa bile onu oradan kurtarana kadar mücadelemize devam edeceğim. Şimdiye kadar oradan 31 vatandaşımızı kurtardık. Şikayetlerimizi dikkate alan ve bizlerle ilgilenen yetkililere teşekkür ediyoruz. İki dost ve akraba olan ülkede böyle şeylerin olmaması gerekiyor'' diye konuştu.

Gürcistan'da 18 ay önce Adalet Bakanlığı binası inşaatını yapan firmada çalıştığı sırada görevlilere rüşvet verdiği iddiasıyla tutuklanan inşaat mühendisi Serdar Göksu'nun babası Mahmut Remzi Göksu, oğluna ve patronu Orhan Aksu'ya komplo kurulduğunu iddia etti.

Gürcistan'da yöneticilerin 'Türkiye'den tek ceketle geldin, tek ceketle gideceksin' düşüncesine sahip olduklarını ileri süren Göksu, ''Oğlumun çalıştığı şirkete 2-3 milyon dolarlık vergi cezası verdiler. Bir kısmı ödendi, bir kısmı ödenmeyince bütün mal varlığına el konuldu ve sonrasında rüşvet komplosu kuruldu. Orhan Aksu'ya 12 yıl, oğluma ise 5 yıl ceza verdiler. 1.5 sene yattılar tamamen uydurma sebeplerden. Kendilerine kesinlikle savunma hakkı tanınmadı'' dedi.

-''BİZDEN İLK ETAPTA 2 MİLYON DOLAR İSTEDİLER''-

Göksu, oğlunun 16 ay boyunca 30 metrekare odanın içerisinde dışarı çıkmamak kaydıyla 8 kişiyle kaldığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Sadece mahkemeden mahkemeye giderken dışarı çıkabiliyordu. Telefon hakkı tanınmıyordu. Ayda iki defa telefon edebiliyor, o da telefonları çalışıyorsa. Görüşme hakkımız ayda bir defa 45 dakika, o da binbir zorluklarla. Yemekleri yenecek gibi değil. Haftada bir gün patates, bir gün de fasulye yemeği çıkıyor, onları yiyebiliyor oğlum. Geri kalanı oruç tutuyor diyelim. Suyla, kantinden bir şey getirtebilirse yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Şartları çok ağır. Bizden ilk etapta 2 milyon dolar istediler. Biz nereden bulup da vereceğiz. Tuttuğumuz Gürcü avukat Miuzia Todua olayı çözecek gibi oldu, onu da tutuklayarak cezaevine koydular. Avukatımız da 13 aydır cezaevinde.''

Başbakan Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta Hopa'daki konuşmasında kendilerine müjde verdiğini ifade eden Göksu, şunları kaydetti:

''Başbakanımız (Sayın vatandaşlarımız, Gürcistan mağdurları size müjdem var, bütün Gürcistan'da yatan Türk vatandaşlarımızı geri getireceğiz) demişti. Başbakan'ımızın bu sözünden sonra 17 kişi 10 Haziran'da serbest bırakıldı. Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve hiçbir gelişme olmadı. Başbakan'ımızın sözünü tutmadılar, çünkü Başbakan'ımız herkesin çıktığını zannediyor. Çünkü Türkiye'nin gündemi çok yoğun, Başbakan hangisiyle uğraşacak. Bizim sesimiz devede kulak. Başbakan'ımız bu işin olmadığını duysa kesinlikle çok üzülecek ve gerekeni yapacağına da kesinlikle inanıyoruz. Başbakan'ımız çünkü hangi sözü verdiyse tutmuş bir insan. Biz Başbakan'ımızdan tekrar Saakaşvili'ye bir telefon daha açmasını istiyoruz.''

Sinan Adakul ise kanser hastası olan ağabeyi Asım Adakul'un iki aydır cezaevinde bulunduğunu belirterek, kendilerinden 500 bin dolar para talep edildiğini iddia etti.

Toplantıya, Gürcistan'da halen tutuklu bulunan Abdurrahman Sezgin, Mehmet Çıplak, Hüseyin Mutlu, Yılmaz Özkaya, Maksut Topalak, Orhan Turgut, İrfan Küçük, Osman Peker, Recep Aydın, Mehmet Mustafa Şükür, Gökhan Cüneyt Bekiroğlu, Göksel Yıldız, Nedim Demirkaya, Yener Akbaş, Türkan Alkan, Hayrettin Dereci, Muhammet Önder ve Mustafa Akyüz'ün yakınları da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler