Gürcistan'a geçişler kimlikle

 Ardahan ve Artvin'e sınırları bulunan Gürcistan'a 10 Aralık'tan itibaren kimlikle geçiş yapılabilecek. Birçok ülkeyle vize sorununu ortadan kaldıran Türkiye, Gürcistan ile yaptığı protokol çerçevesinde artık pasaport yerine kimlikle geçişe imkan verilece

Gürcistan'a geçişler kimlikle

 

Ardahan ve Artvin'e sınırları bulunan Gürcistan'a 10 Aralık'tan itibaren kimlikle geçiş yapılabilecek. Birçok ülkeyle vize sorununu ortadan kaldıran Türkiye, Gürcistan ile yaptığı protokol çerçevesinde artık pasaport yerine kimlikle geçişe imkan verilecek.

Valilik toplantı salonunda açıklamada bulunan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Gürcistan'a 10 Aralık'tan itibaren Ardahan Posof Tükgözü Sınır Kapısı ve Artvin Sarp Sınır Kapısı'ndan kimlikle geçiş yapılabileceğini açıkladı. Kimlikle geçen vatandaşların 90 gün Gürcistan'da kalma süresinin olduğunu ifade eden Vali Tekmen, artık vatandaşların pasaport gibi bir dertlerinin olmayacağını vurguladı. Kimlikle geçiş yönteminin sınır kapılarında giriş ve çıkışlarda hareketlilik getireceğini, artık daha fazla vatandaşın Gürcistan'a gidebileceğini aktaran Vali Tekmen, bu durumun Ardahan'ın Gürcistan'a iki sınır kapısı olan Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapılarının işlevselliğini artıracağını belirtti.

Ardahan'da bulunan Posof Türkgözü Sınır Kapısı'nda şu an günde ortalama 300 kişinin geçtiğini dile getiren Vali Tekmen, pasaport yerine kimlikle geçişlerde bu sayının artmasını tahmin ettiklerini aktardı.

Kimlikle geçişle vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini anlatan Vali Tekmen, ayrıca şu an kapalı durumda bulunan hem Gürcistan'a hem de Ermenistan'a sınır olan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı'nın da açılacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler