Gürcistan Devlet Başkanı sözünü tuttu!

Karadeniz Bölgesi'ndeki Gürcü vatandaşlarla buluşmak üzere eylül ayında Ünye'ye gelen ve çifte vatandaşlık isteyenlere söz veren eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ilk pasaportu ve kimliği Ahmet Gürcüoğlu’na vererek sözünü tuttu.27 Eylül tar

Gürcistan Devlet Başkanı sözünü tuttu!

Karadeniz Bölgesi'ndeki Gürcü vatandaşlarla buluşmak üzere eylül ayında Ünye'ye gelen ve çifte vatandaşlık isteyenlere söz veren eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ilk pasaportu ve kimliği Ahmet Gürcüoğlu’na vererek sözünü tuttu.

27 Eylül tarihin ülkesinde gerçekleştirilen seçimleri kaybeden ancak buna rağmen eylül ayında Ünyelilere verdiği çifte vatandaşlık sözünü yerine getiren eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ilk pasaportu ve kimliği Gürcüoğlu Fırını İşletmecisi Ahmet Gürcüoğlu’na verdi.

Verilen sözün tutulması adına mutlu olduğunu dile getiren Ahmet Gürcüoğlu, “Yaklaşık 3 yıl önce Gürcistan’a gidip müracaat etmiştim vatandaşlık için. Oranın prosedürlerine göre teknik hata oldu dediler ve reddettiler. Bunun üzerine bir daha uğraşmadım ama gerçekten orada ki bürokrasi işleri uzun. Gürcistan eski Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’nin bu kadar çabuk işleri yapacağını bizde beklemiyorduk. Bir dilekçe yazıp, kimlik fotokopisi, tercüme ettirip bize vatandaşlık verileceğini tahmin etmiyorduk. Bize söylenenlere göre, kararname hazırlanmış. Kararnameye göre Türkiye’de olan Gürcülere, Lazlara ve Çerkezlere kolaylık sağlanıyormuş. Bunun üzerinde çok durdular. Ben, eşim ve çocuğum için evrakları verdim ve beni aradılar. İsminiz askıya asıldı dediler ve ister konsolosluktan istersen de Batum’dan alabileceğimi söylediler. Bende Batum’a kadar gitti. Adres beyanında bulunarak pasaport ve kimliklerimizi aldık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

20131106aw000125_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel