"Günümüzün en büyük sorunu..."

Akparti Trabzon Milletvekili adayı Profesor Doktor Celal Tekinbaş Siyaset ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyasetin bir amaç değil vasıta olduğunun altını çizen Prof Tekinbaş; "Günümüzün en büyük sorunu insanımızı bir takım tanımların içine

"Günümüzün en büyük sorunu..."

Akparti Trabzon Milletvekili adayı Profesor Doktor Celal Tekinbaş Siyaset ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Siyasetin bir amaç değil vasıta olduğunun altını çizen Prof Tekinbaş; "Günümüzün en büyük sorunu insanımızı bir takım tanımların içine hapseden ve buna mecbur kılan pragmatist anlayışın oluşturduğu fikri kargaşa ve zihni bulanıklıklıktan doğan düşünce ve eylem açmazıdır. dedi. 

Tekinbaş şöyle devam etti:  "En yakın ve bilinen örneği, bugün İstanbulda iki tane boğaz köprüsü var. Ve üçüncüsü yapılıyor. Ülkemizdeki bir siyasi anlayış her üç köprünün de yapılışına şiddetle karşı çıktı. Bu fikri altyapının olumsuz örneklerini toplumun her her kesiminde görebiliyoruz. Mesela Gezi olyalarında polis araclarını  ambulansları vatandaşın dükkanını ve caddeleri yakıp yıkan bir yapının  bu ülkede ana muhalefet gibi bir siyasi karşılığının olması çok düşündürücüdür. 

Bu tavrın  toplumsal   ve siyasal karşılığı yoktur. Olmadığı da defalarca görülmüştür. Ülkesini tanımayan, ihtiyaç ve beklentilerini bilmeyen, gelecek vizyonu olmayan muhalif siyasi yapının ortaya koyduğu mevcut durum oldukça sorunlu  ve bir o kadar da sorumsuz bir yaklaşımdır.  

Biz sınırları cetvelle çizilmiş bir coğrafyanın tam ortasında doğal sonuçlarıyla tamamlanmayan iki büyük dünya savaşı sonrası millet olarak haksız yere kaybettiğimiz maddi manevi değerlerimi  yaniden kazanmak için bir yürek olup çalışmamız gerekirken. Siyasetin bir kanadı bütün stratejisini o köprü olmasın. Bu havalanı yapılmasın. Yakarız, yıkarız ekseninde sıkıştırmış durumda. Bu çok vahim ve bir o kadar da düşündürücüdür.  

Sadece buradan bakıldığında bile siyasetin ve siyaset kurumunun ehil ellerce yürütülmesinin önemi çok daha iyi anlaşılıyor. Yani bir bakıma bir sorunun da cevabını vermiş olduk. Bu sebepten siyaset. Tersi sorumluluktan kaçmak olurdu. Çünkü biz bu memleketi seviyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel