Günnar'dan Canalioğlu'na kınama!

Trabzon AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, bir otelde yaptığı basın toplantısında iktidarları döneminde yaptıkları yatırım ve projeler hakkında ve güncel olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.  Trabzon'da yapılananlar hakkında bilgiler veren İl Ba

Günnar'dan Canalioğlu'na kınama!
Trabzon AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, bir otelde yaptığı basın toplantısında iktidarları döneminde yaptıkları yatırım ve projeler hakkında ve güncel olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. 
 
Trabzon'da yapılananlar hakkında bilgiler veren İl Başkanı Adnan Günnar, "Zağnos’un çok değil şöyle 6-7 sene öncesine gittiğimizde çok kötü ve çarpık yapılaşma mevcuttu. Ama şimdiye bakıldığı zaman gerçekleşen kentsel dönüşümlerle vatandaşımızın temiz rahat şekilde oturabileceği bir alan haline getirildi. Çömlekçi ile de kentsel dönüşümü başlattık. Ayasofya Müzesi'nin hemen yanı başındaki o çarpık yapılaşma kentsel dönüşümle birlikte yerini güzel nezih bir ortama bıraktı.
 
Pelitli'de havalimanını karşısında kentsel dönüşüme ihtiyaç olan noktalar TOKİ marifeti ile düzeltilmekte. Karayolları noktasında Trabzon'da büyük başarılara imza atıldı. 8 yılda 27 köprülü kavşak, 4 tünel alt yapı üst yapı çalışmaları yapıldı. Uzun yıllar yapılamayan Tanjant yolu yapıldı. 2002 yılında 73 kilometre olan duble yolları, 2012 yılında iki katına çıkardı. Trabzon'da 2002 yılında 396 bin iken, 2012 yılında 2 milyon 400 bine ulaştı. Havalimanı Terminal binası da yine dönemimizde yenilendi. Fındık üreticisi AK Parti döneminde en büyük desteği aldı. Fındığa en yüksek fiyat ve tarımsal destek verildi. Dönüm başına 150 lira ilave prim verildi. Fındık 4 doların üzerinde bir fiyata ulaştı” dedi
 
TRABZON'DA YATIRIMLARA BÜYÜK DESTEK
Trabzon'da çiftçiye ve tarıma çok büyük destek verdiklerini ifade eden Günnar, "Meslek edindirme rakamlarında büyük bir sıçrama kaydedildi. Sigortalı çalışan sayısında büyük artış oldu. Biz tarihi mirasımıza da sahip çıktık. Sanatçılara Trabzon’da bugüne kadar sahip çıkılmazken, sanatçı kardeşlerimize siyasetin ve yetkililerin önderliğinde sanat evini kazandırdık. Kültür değerlerini korumak adına 59 tane restorasyon gerçekleştirildi. AK Parti hükümeti döneminde uluslararası cazibe merkezi ili haline gelen Trabzon Türkiye’nin yaşanabilir en iyi 4 ili olmuştur.
 
Türkiye’de hayalini kurduğumuz, CHP zihniyetinin karşılığı olan Trabzon Büyük Şehir oldu. Büyükşehir’i hak eden Trabzon inşallah gelirleri ile, bütün bölgeye vereceği hizmetlerle birlikte halkımızı daha müreffeh hizmetlerle olacaktır. Atasu barajı 1 yıl erken tamamlandıktan sonra yine gerçek dışı söylemlerine devam ediyor. Atasu barajı bir yıl erken tamamlanmıştır. Trabzon ile ilgili anlatacağımız bir çok örnekler var" diye konuştu. 
 
Günnar, Çömlekçi Projesi için vatandaşların desteğini isteyerek “Çömlekçi ne oluyor diye herkes merak ediyor? Trabzon Belediyesi fizibilite çalışmalarını tamamladı. Kentsel dönüşüm için imar planlamaları yapıldı. Avam projeler tamamlandı. Ada ada yapımı gerçekleşecek bu projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine 13 milyon TL ödeme yapıldı. Ben de bir Trabzonlu olarak mevcut yerimizin ne olduğunu hepimiz biliriz. Vatandaşlarımızın da bu noktada hak ettiğine inandığı değerini isteme hakkına sahip olmakla birlikte belediyemize, hükümetimize devletimize bu tür yatırımlarda yardımcı olmalarını beklemek en büyük arzumuz. Bazı durumlarda mahkeme süreci vatandaşın en büyük hakkı ancak yatırımın gecikmesine sebebiyet vermektedir. Meydan Parkı bir alan olmaktan öte sadece küçük bir park olmaktan öte turizm manasında önemli bir değer haline geldi. Tabakhanede de kentsel dönüşüm projelerine yıkımlar devam etmekte. 157 bina yıkıldı. 76 milyon TL ödendi" şeklinde konuştu.
 
CHP İL BAŞKANI KARAN'A TEŞEKKÜR, MİLLETVEKİLİ CANALİOĞLU'NA SİTEM 
Gezi Parkı olaylarına da değinen Günnar, "Provakatörler, masum eylem yapan vatandaşların arasına girmiş ve onların da huzurunu kaçıran eyleme neden olmuştur. Bu hareket büyük bir organizasyonla Türkiye’nin şehirlerine yayılmış. Bazı şehirlerimizde kabul edilebilir hiçbir zararın verilmediği yürüyüşler şeklinde gerçekleşmiştir. Burada Trabzon’da Gezi Parkı eylemlerine katılan vatandaşların sağ duyulu yaklaşımlarından dolayı kendilerine tebrik ediyorum. Burada Trabzon Emniyeti ve Valiliği'ni de tebrik ediyorum. Muhalefet partilerinin de sağ duyulu yaklaşımı oldu. CHP İl Başkanı Sayın Yavuz Karan’ın da nasıl emek sarf ettiğini yakinen bilen bir kardeşinizim. Herkesin demokratik şekilde eylem yapmasına karşı değiliz. Ama bu eylemleri yaparken hükümeti sokak gösterileri ile indirme anlayışı siyasi partilere ve hükümetimize zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. 
 
"Şuanda Türkiye’de hangi şehirde olursa olsun sokak eylemlerinin tamamı CHP eylemleridir" diyen Adnan Günnar, CHP İl Başkanı Yavuz Karan'ın sağduyulu yaklaşımına rağmen CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu'nu eleştirerek "CHP siyaseti meclisten çıkarmış ve sokaklara taşımıştır. CHP zihniyeti sandıkta başarılı olamayacağını anlamış olsa gerek artık sokak siyasete ile birlikte daha da çok sandığa gömülecek hatalı eylemler içine girmiştir. Ben bütün sokak eylemlerini CHP’nin sokak siyaseti olarak değerlendirmekteyim. Atatürk’ün yanında, bende Atatürk’ün çapulcusuyum, merhaba çapulcular diyen bu ilde Belediye Başkanlığı yapmış ve şuan TBMM’de CHP Trabzon Milletvekili kendisini ve yanındakileri çapulcu olarak nitelemektedir. Bunu yapan sayın Volkan Canalioğlu’nu kınıyorum. Biz Trabzon halkı olarak çapulcu seçmek için oy vermeye gitmiyoruz. Kendileri il başkanlarının sağ duyulu yaklaşımlarından biraz örnek almalı. Ama kendisi CHP Genel Merkezi'nden talimatlandırılmışi" dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ GÜMRÜKÇÜOĞLU ADAY OLACAK MI ?
Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde mevcut Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun aday olma konusunda yöneltilen soruyu cevaplayan Günnar, “Biz Belediye başkanımızın hizmetlerinden övgüyle bahsediyoruz. Seçim sürecine girilmiştir anlayışı ile değil hizmete devam anlayışı ile hizmete devam ediyoruz. Aday adayları ortaya çıkmadan hiç bir değerlendirme söz konusu değildir. Kamuoyunun isteklerini taleplerini Genel Merkez'in yaptığı anketlerle araştırıyoruz. Ama bu yıllardan beri yapılan çalışma. Orhan bey ile devam edebiliriz. Orhan bey devam etmek istemeyebilir. 3 ihtimalli bir durum. Ama şuan bizim Trabzon Belediye Başkanlığı devam edecek etmeyecek anlayışı içerisinde değiliz. Bizim kriterlerinimiz çok farklı. Sadece siyasi irade olarak il teşkilatı kaynaklı değil.
 
Burada halk kaynaklı. Hizmet edebilecek en iyi aday. Teşkilatların düşünceleri. Genel Merkezin düşünceleri. Bütün bunlar istişare edilecek ve bu noktada karar verilecek. 8 ay öncesinden belediye başkan adaylığını konuşmamız doğru olmayacaktır. Belediye Başkanımızın bu sürecin içerisinde olacak olmayacak diye konuşulması ve yıpratılması doğru değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler