Gümüşhane'ye hayvancılık uyarısı

Hasan Irkın, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde 1 Temmuz 2010'da hayvanların doğumundan itibaren 20 gün içinde küpelenerek kayıt altına alınmasının ''Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği'' ile zorunlu h

Gümüşhane'ye hayvancılık uyarısı

Hasan Irkın, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde 1 Temmuz 2010'da hayvanların doğumundan itibaren 20 gün içinde küpelenerek kayıt altına alınmasının ''Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği'' ile zorunlu hale getirildiğini anımsattı.

Bu süreçte hayvanlarını kayıt altına aldırmayan yetiştiricilerle ilgili idari para cezası uygulanacağına ilişkin herhangi bir hüküm getirilmediğini anlatan Irkın, ''5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çıkarılmış ve bu kanunun 7. maddesinde belirtilen şartları yerine getirmeyenlerle ilgili aynı kanunun 36. maddesinin e bendi gereğince, 500 TL idari para cezası uygulanacağı hüküm altına alınmıştı'' dedi.

Irkın, bu nedenle üreticilerin mağdur olmaması için büyükbaş hayvanlarını küpeletip kayıt altına aldırmasını isteyerek, üreticilerin 13 Aralıka kadar il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurup hayvanlarını kayıt altına aldırmaları gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel