Gümüşhane'ye ağır darbe!

AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, KOZA Altın İşletmecilik’e ağır ifadelerle yüklendi. KOZA’nın Gümüşhane’den 1.7 milyar TL para kazandığını, buna karşın Gümüşhane ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine hiçbir katkı vermediğini s

Gümüşhane'ye ağır darbe!
AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, KOZA Altın İşletmecilik’e ağır ifadelerle yüklendi. KOZA’nın Gümüşhane’den 1.7 milyar TL para kazandığını, buna karşın Gümüşhane ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine hiçbir katkı vermediğini söyledi. KOZA’nın evi yıkılan bir vatandaşa söz alarak yaptırdıkları 8 bin TL’lik konteyner evin parasını bile ödemediğini kaydetti. Aydın, “KOZA’nın işten çıkarttığı vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.
 
AK PARTİ Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın Koza Altın İşletmeleri’ne ağır ifadelerle yüklendi. Aydın Gümüşhane’den 1,7 milyar TL para kazanan Koza Altın İşletmeleri’nin buna karşın Gümüşhane’yle ilgili sosyal sorumluluk projelerine hiçbir maddi katkı vermediğini söyledi. Aydın; Koza Altın İşletmeleri’nin sosyal sorumluluk projelerine katılmaktan uzak durduğunu belirterek, “Bu zamana kadar Koza Altın Gümüşhane’deki altın madeninden 18 ton altın çıkarmıştır. 95 liradan hesaplarsanız buradan 1,7 kattrilyon TL’lık bir değeri bulan altın çıkarıldığı sonucuna varırsınız. Gümüşhane’den bu kadar gelir elde etmiş bir işletmenin Gümüşhane’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yerine getirdiği hiçbir şey olmaması son derece dikkat çekicidir. Bunu söylemek istemezdim ama gerçek bu” dedi. 
 
KÜÇÜK BİR YARDIMI BİLE ÇOK GÖRDÜLER
 
Gümüşhane’de evi yıkılmak üzere olan bir vatandaşa konteynır ev yaptırıp gönderdiklerini belirterek. “Bu firmaya bu konteynırın yapım ücretini ödeyin dedik. Bu sadece 8 bin TL’ydı. Onu bile ödemediler. Gümüşhane’den bu kadar kopuklar. Bize  ‘Kusura bakmayın vermiyoruz’ dediler. Evi yıkılmak üzere olan bir teyzemize böyle küçük bir yardımı bile çok gördüler. Kentteki sosyal destek projelerine de destek vermekten uzaklar. Bu ücreti biz yine yerli Gümüşhaneli iş adamlarından karşıladık. Koza Altın bunca yüklü oranda bir gelir elde etmesine rağmen sosyal sorumluluk projelerine katılmaktan sürekli uzak durdu. Bunun en somut örneği bu yaşadığgımız olaydır” şeklinde konuştu.
Koza Altın’dan 68 kişinin çıkarıldığını da hatırlatan Kemalettin Aydın, “100 kişilik kadroyu Gümüşhane’ye gönderdik. İsteyenler İş Kur’a müracaat ederek bundan faydalanabilirler. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe alımlara devam ediyoruz. Bin TL maaşla işe başlıyorlar. Diyanet bir proje veriyor camilerin etrafını temizlemek için işçi alınıyor.  Milli eğitim bir proje veriyor okulların temizliğiyle ilgili işçi alınıyor. Belediye bir proje veriyor çevre ağaçlandırması için işçi alınıyor. Bu tür projeler doğrultusunda kadro veriliyor. Devlet onaylayınca çalışmaya başlıyorlar.  Bizim kadrolarımız hazır. İhtiyaç olması halinde kadrolar arttırılabilir. 600 kişi planlanıyor. Her çıkacak kişi için bu kadrolar açılmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel