Gümüşhane'nin iki projesine onay geldi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Orman ve Su İşleri Bakanlığından talep ettikleri iki önemli projenin kabul edildiğini bildirdi. Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı planlanan Bahçecik Barajı'na ek olarak, arıtma

Gümüşhane'nin iki projesine onay geldi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Orman ve Su İşleri Bakanlığından talep ettikleri iki önemli projenin kabul edildiğini bildirdi. 

Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı planlanan Bahçecik Barajı'na ek olarak, arıtma tesisi ve isale hattı yapılması ve Harşit Çayı ıslah projesine şehir kanalizasyon hattının yenilenmesi çalışmalarını talep ettiklerini ve bu taleplerinin olumlu karşılandığını belirtti.

Bakanlık tarafından kabul edilen iki proje sayesinde, kentin sağlıklı içme suyuna kavuşacağını ve Harşit Çayı'nın kanalizasyon atıklarından temizleneceğini vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:

"Şehrimizin içme suyu Harşit Çayı kenarında oluşturulan keson kuyulardan temin ediliyor. Suyumuz kireçli ve kalitesiz. Şehre cazibeli içme suyu kazandırmak için Bahçecik Barajı'nın yapılmasına karar verdik. Buna paralel olarak isale hattı ve artıma tesisinin de yapılması gerekiyordu. Bunun için girişimlerimizi sürdürdük ve istediğimiz sonucu aldık. Bahçecik Barajı'na ek olarak yaptığımız yatırımla 25 kilometre uzunluğundaki içme suyu ishale hattı ve arıtma tesisi eş zamanlı olarak DSİ tarafından yatırım kapsamına alındı. İnşallah bu çalışmalar bahar aylarının başında gerçekleştirilecek."

Çimen, hazırladıkları proje sonrası Türkiye'de ilk defa uygulanacak çalışmayla kentin kanalizasyon hattını yenileyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Harşit Çayı'nın devam eden ıslah çalışmalarına yaklaşık 3,5 milyon liralık proje daha ekledik. Şu an şehrimizdeki kanalizasyon hattından geçen borularımızın en büyüğü 300’lük borulardan oluşuyor ancak hazırladığımız projeyle en küçüğü 800'lük olan borular derenin her iki yakasına da döşenecek. Bu sayede şehrin altyapı sorunu kalmayacak. Harşit Çayı'nı kanalizasyon atıklarından arındırıp o kötü görünümden kurtaracağız. Harşit Çayı daha güzel bir Gümüşhane için şehrin aynası olacak. Bu proje DSİ yatırımında olmamasına rağmen Türkiye'de ilk defa Gümüşhane'de uygulanacak. 26 kilometrelik kanalizasyon hattı, Harşit Çayı'nın her iki yakasından geçecek şekilde yapılacak. Projenin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, Milletvekillerimiz Sayın Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e, hükümetimizin temsilcilerine, tüm DSİ çalışanlarına teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel