Gümüşhane'nin en büyük yatırımı devam ediyor

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Gümüşhane'nin en büyük yatırımlarından olan çevre yolu çalışmasının hızla devam ettiğini söyledi.Bayramçavuş, yol güzergahındaki kamulaştırmalara ilişkin tebligatlarının hak sahiplerine en geç iki ay iç

Gümüşhane'nin en büyük yatırımı devam ediyor

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Gümüşhane'nin en büyük yatırımlarından olan çevre yolu çalışmasının hızla devam ettiğini söyledi.

Bayramçavuş, yol güzergahındaki kamulaştırmalara ilişkin tebligatlarının hak sahiplerine en geç iki ay içinde ulaşacağını belirterek, "Çevre yolunda kamulaştırma sorunları yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bize en azından tünel aynalarında yardımcı olsun. Tünel için aynalardan içeriye girersek hızla ilerleriz" dedi.

Kamulaştırmalarla ilgili kıymetlendirme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bayramçavuş, şöyle devam etti:

"Anlaşamadıklarımızla mahkemelik olacağız. Kamulaştırmayı, Gümüşhane halkı ve yöneticilerin de desteği ile hızlı şekilde halledersek, yolu 2015 yılı sonunda tamamen bitirmeyi planlıyoruz. Çevre yolu bittikten sonra, günde binlerce aracın geçtiği ve zaman zaman sorunların yaşandığı Gümüşhane geçişini ele alacağız."

Bayramçavuş, çevre yolunda 10 tünel olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Gümüşhane çevre yolunun kavşak bölgesinde bulunan, K1 kavşak tüneli ve K3 kavşak tünelinin kaplama betonları tamamlandı. Mescitli varyant sağ ve sol tünelleri kazı destek çalışmaları bitirildi ve kaplama betonu çalışmaları devam ediyor. Çevre yolu güzergahında bulunan T1 tünelinde giriş kısmında ortalama 432 metre, çıkış kısmında ortalama bin 515 metre ilerleme sağlandı. T2 tünelinin kazı çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda bu tünelin sağ tüp girişinde 356 metre, sol tüp çıkışında 337 metre ilerleme sağlandı. Balyemez tünelinde de kazı çalışmaları devam ediyor ve çıkış sağ tüpte 358 metre, sol tüpte 403 metre ilerleme sağlandı. Ayrıca T5 tüneli çıkış portalı kazı çalışmalarına da devam edilmektedir."

Bayramçavuş, toplam 11,2 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda, ikinci tüplerle birlikte 18,24 kilometre uzunluğunda tünel, bin 970 metre uzunluğunda 5 viyadük, 1 köprü ve yol üzerinde toplam 5 kavşağın bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel