Gümüşhaneliler Feshane'de buluştu

Açılışta konuşan Bakan Işık, "Gümüşhane'nin gümüşü var. Zaten adını gümüşten alıyor. Gümüşhane'nin altını var. Altın madeni çıkarıyoruz. Ama bunlardan daha değerli bir şeyi var, bir varlığı var. O da Gümüşhane'nin insanı" dedi. Üç gün sürecek olan etkinli

Gümüşhaneliler Feshane'de buluştu

Açılışta konuşan Bakan Işık, "Gümüşhane'nin gümüşü var. Zaten adını gümüşten alıyor. Gümüşhane'nin altını var. Altın madeni çıkarıyoruz. Ama bunlardan daha değerli bir şeyi var, bir varlığı var. O da Gümüşhane'nin insanı" dedi. Üç gün sürecek olan etkinliğe gelen vatandaşlar, Gümüşhane'nin yöresel lezzetleri olan kuşburnu, köme, pestil ve Kürtün ekmeğini tadarak, alışveriş yapma fırsatı buldu.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından organize edilen etkinliğin açılışına, Gümüşhaneli olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski bakanlardan Oltan Sungurlu, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün ve Kemalettin Aydın, eski milletvekilleri Lütfi Doğan ve oğlu Yahya Doğan, Gümüşhane Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı (GÜSEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Akgül, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Tahsin Söğüt, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, protokol üyeleri kurdela kesti. Bu arada, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a da katkılarından dolayı teşekkür edildi.

"GÜMÜŞHANE İNSANI DÜRÜST İNSANDIR, ÇALIŞKAN İNSANDIR"

Etkinlikte konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gümüşhane'nin gümüşü var. Zaten adını gümüşten alıyor. Gümüşhane'nin altını var. Altın madeni çıkarıyoruz. Ama bunlardan daha değerli bir şeyi var, bir varlığı var. O da Gümüşhane'nin insanı. Benim bugüne kadar bir hemşehriniz olarak, bir kardeşiniz olarak, uzun yıllardır cemiyetçilik yapan, uzun yıllardır da siyaset yapan bir arkadaşınız olarak, Allah'a şükürler olsun yüzümüzü kızartan, boynumuzu büken bir hemşehrimiz olmadı. Gümüşhane tanıtım günlerindeyiz. Gümüşhane insanını tarif et deseler, iki özelliği ile tarif ederim. Bir, Gümüşhane insanı dürüst insandır. İki, Gümüşhane insanı çalışkan insandır. Üç, Gümüşhane insanı vefalıdır. Ama bir başka özelliği var ki Gümüşhane insanının; o da, Gümüşhane insanı vatanına, milletine, bayrağına, ezanına, dinine, mukaddesatına, namusuna sonuna kadar bağlı insandır. Bizi iftihar ettiren özellikler bu özellikleri Gümüşhane insanının" dedi.

"KENDİ DEĞERİMİZİ BİLMİYORUZ"

Bakan Işık, Gümüşhanelilerin kendi insanının kıymetini bilmede cömert olmadıklarını ifade ederek, "Dışarıya karşı çok iyiyiz. Komşuluğumuz çok iyi. Ama biraz kendi insanımızın değerini bilme noktasında biraz daha fazla gayrete ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

"GÜMÜŞHANE GERÇEKTEN GÜZEL BİR KÜLTÜRÜ İÇİNDE BARINDIRMAKTADIR"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda da, "Bilindiği üzere, Gümüşhanemiz devletine her zaman hizmet etmiştir, hizmet vermiştir. Beşeri sermaye dediğimiz insan unsurunda önemli bir yapısı vardır. Gümüşhanevi Hazretleri'nden itibaren takip ettiğimiz sinsile içerisinde devletin tüm kademelerine değişik, bürokratik görevlere örnek insanlar yetiştirmiştir. Bundan öte, ekonomik anlamda hizmetini devam ettirmiştir. Özellikle Osmanlı Devleti döneminde 'Darphane' görevi görmüş. Günümüzde ekonomik anlamda madenleriyle, altın madeni özellikle... Türkiye'de üretilen geçen yıl itibariyle altının 5'te biri Gümüşhane'de üretilmiştir. Eğitimde lider bir ildir. Özellikle üniversiteye girişte ilk 10'da yer alırız. Vergi ödemede önder bir ildir. Vergi tahsilatında ilk 10'da yer almaktadır. Bu buluşmanın bir devamı da yazın Gümüşhane'de olacaktır. Gümüşhane gerçekten güzel bir kültürü içinde barındırmaktadır. Özellikle tarihi eserleri, doğal güzellikleri, yaylalarıyla tam bir turizm merkezi olmaya adaydır. Başbakanımızın talimatıyla önümüzdeki dönemde inşallah kış döneminde de marka bir şehir olacaktır" diye konuştu.

"BİZ GÜMÜŞHANELİLER İNSAN KIYMETİ BİLEN İNSANLARIZ"

Eski bakanlardan Oltan Sungurlu da, "Bugünler, birbirimize alışmanın keyfini çıkardığımız günlerdir. Biz Gümüşhaneliler insan kıymeti bilen insanlarız. Neden insan kıymeti biliyoruz? Çünkü çok zor şartlarda yaşıyoruz. Çok zor şartlarda yaşayınca, bizim için en mühim destek komşumuzdur, başka insanlardır. Bu sebeple, şimdinin modası olan insan sevgisi ve insan saygısı, bizim Gümüşhane'nin tabiatında olan, bünyesinde olan bir şeydir. Bu sebeple saygılıyız, bu sebeple hakka, hukuka, adalete uyan insanlarız. Bu sebeple başkalarının hakkını gözeten insanlarız. Gittiğimiz her yerde, gittiğimiz her memlekette sulh içinde yaşıyoruz. Ve oralardaki komşularımız bizi seviyor, çünkü biz de onları seviyoruz" dedi.

İstanbul Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Tahsin Söğüt de, "Bugün burada varlığınızı yaratmak ve yaşatmak adına Feshane'de 5'inci kez kültürümüzle, yöresel ürünlerimizle ve bütün etkinliklerimizle, yöresel sanatçılarımızla, tarihimizle bütün Gümüşhane burada. Amacımız, Gümüşhanemizin yöresel neleri var, farklı illere tanıtabilmek. Bu geleneğimizi her geçen yıl kaliteli hale getirmektir. İllerimiz ve bölgelerimiz yöresel kültürleri ve yöresel ürettikleriyle hatırlanır. Bizler de orada ürettiklerimizi, kültürlerimizi hep birlikte yaşayacağız" dedi.

BAKAN IŞIK PESTİL KESTİ, FASÜLYE DAĞITTI

Konuşmaların ardından stantları gezen Bakan Işık pestil kesti. Pestilin tadına da Bakan Işık, basın mensuplarının "Tadını nasıl buldunuz?" sorusuna, "Harika arkadaşlar. Yani harikadan öte ne denir? Pestil, Gümüşhane'nin çok önemli ve kendine has bir ürünü. Tamamen doğal, organik, katkısız ve ilave şekersiz olması da bu ürüne ayrı bir değer katıyor. Çok farklı bir tat" dedi.

Bakan Fikri Işık, "Vatandaşlar pestili niye yemeli?" şeklindeki soruya ise, "Doğal ürün ve doğal beslenme bu. Doğal beslenmenin en güzel yollarından biri. Enerji kaynağı, hem de doğal' dedi. Işık ayrıca bir stantta vatandaşlara fasülye dağıttı.

VATANDAŞLAR BOL BOL ALIŞVERİŞ YAPTI

Kurulan stantları ziyaret eden vatandaşlar, yöresel lezzetlerin her zaman katkısız ve doğal olduğunu belirterek, bol bol alışveriş yaptı, yöresel lezzetleri tatma imkanı buldu. Gümüşhane'nin yöresel lezzetleri olan kuşburnu, köme, pestil, Kürtün ekmeğinin bulunduğu stantları ziyaret eden vatandaşlar, etkinliğin düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Gümüşhane Günleri pazar gününe kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler