Gümüşhane'den Suriyeliler'e yardım

 Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi. Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, dördüncü yılını doldurmak üzere olan Suriye'deki çatışmalarda 22 milyon nüfusun yarısının

Gümüşhane'den Suriyeliler'e yardım
 Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.
 
Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, dördüncü yılını doldurmak üzere olan Suriye'deki çatışmalarda 22 milyon nüfusun yarısının zorunlu göçe maruz kaldığını belirtti.
 
Yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye 2 milyon Suriyelinin sığındığını ifade eden Şenel, şunları kaydetti:
 
"Yapılan tüm yardımlara rağmen kış mevsiminin henüz bitmediği bu günlerde Suriyeli mültecilerin, özellikle çocukların ve kadınların durumu endişe vericidir. Suriyeli mültecilerin kış koşullarında en azından hayatta kalmalarını kolaylaştıracak acil yardımlara ihtiyacı vardır. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 28 Şubat'a kadar sürecek yardım kampanyasına yaygın ve etkili bir çalışma ile katılacağız. Battaniye, giyecek, özellikle çocuklar için kışlık giyecekler, gıda, küçük çocuklar için biberon ve mama, çocuk bezi, ilaç, diş macunundan el sabununa kadar temizlik malzemesi, elektrikli ısıtıcı, soba, kömür, özellikle kamp dışında yaşayan Suriyeliler için halı ve mutfak malzemeleri, ev eşyaları ve kira yardımı, çocuklar için oyuncak ve kırtasiye malzemesi yardım kampanyamız arasındadır. Tüm vatandaşlarımızı yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler