Gümüşhane'den örnek davranış

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın da katıldığı organizasyonla AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları üyesi gençler, kan bağışında bulundu.Zafer Meydanına getirilen Gezici Kan Bağışı Otobüsünde gerçekleştirilen organizasyona Aydın’ın yanı sır

Gümüşhane'den örnek davranış

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın da katıldığı organizasyonla AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları üyesi gençler, kan bağışında bulundu.

Zafer Meydanına getirilen Gezici Kan Bağışı Otobüsünde gerçekleştirilen organizasyona Aydın’ın yanı sıra, Türk Kızılay’ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Yusuf Bahadır, Kızılay Gümüşhane Şube Başkanı Cevat Aygün, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Gençlik kolları üyelerine kan bağışı süresince eşlik eden Aydın, Türkiye’nin ciddi bir oranda kan ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu ihtiyacın tam olarak karşılanamadığını ifade eden Aydın, “İki milyona yakın yıllık kan ihtiyacımız var. Bunun da çeşitli kampanyalarla yapılması lazım. Kanı alacağımız kişilere ulaşmamız gerekiyor. Sağlıkta sentetiği, fabrikasyonu olmayan tek organ nakli, kan naklidir aslında. Kalbin kapağının bile sentetiği varken kanın sentetiği yok. Direk insandan alınması gerekiyor” diye konuştu.

Bölgedeki Kızılay Kan Merkezi Şubesinin aldığı kan oranını artırabilmek için kampanyaya destek verdiğini belirten Aydın, İl Sağlık Müdürlüğünden İl Özel İdaresine, oradan da Gümüşhane’de kullanılmak şartı ile Kızılay’a Kan Bağışı Otobüsünü tahsis ettirdiklerini hatırlatarak, otobüsün iç donanımının Kızılay tarafından yaklaşık 100 Bin liraya yaptırıldığını, böylelikle Gümüşhane’nin her yerinde vatandaşın ayağına gidilebildiklerini ifade etti.

AK Parti Gençlik Kollarının bu kampanyaya katılmasının, AK Gençliğin, Türkiye’nin veya dünyanın neresinde kan ihtiyacı varsa bu ihtiyacın giderilmesinde rol alma isteğinden kaynaklandığını söyleyen Aydın, “Ayrıca, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma anlamında aracın tanıtılması gerekiyordu. Bir siyasetçi milletvekili olarak, Onların önder ağabeyleri olarak kan bağışı sırasında onların yanında olmak istedim. Kampanyaya katılan ve kampanyanın devamını sağlayacak Gümüşhaneli hemşerilerime, bir siyasetçi, bir doktor ve son üç aydır kana ihtiyacı olan bir hastanın birinci derece yakını olarak teşekkür ediyorum” dedi.

gumushaneeee.jpg

Kan bağışının önemini vurgulayan Türk Kızılay’ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Yusuf Bahadır ise, bölgenin kan bağışı noktasında geride olduğunu belirterek, “Gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyuyoruz. Kan bağışının üst düzeye çıkartılabilmesi için insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel