Gümüşhane'de sürücülere sıkı denetim

  Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri hızı düşürerek kazaları, emniyet kemeri ile de ölü ve yaralı sayısını azaltmak için hem şehir içinde hem de şehirlerarası karayolunda sürekli hız ve emniyet kemeri kontrolü yapıyor. Geçtiğimiz günle

Gümüşhane'de sürücülere sıkı denetim

  Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri hızı düşürerek kazaları, emniyet kemeri ile de ölü ve yaralı sayısını azaltmak için hem şehir içinde hem de şehirlerarası karayolunda sürekli hız ve emniyet kemeri kontrolü yapıyor.

 Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte değişen uygulamalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, sürekli radar uygulaması ile hızı engelleyip, emniyet kemeri ile de ölüm ve yaralanmaların önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.

 Yalnızca ceza yolunu seçmeyeceklerini denetimin yanında sürekli eğitimler düzenleyip, kampanyalarla vatandaşların bilinçlendirileceğini dile getiren Yüksel, uygulamalar ile ülke genelinde trafik kazalarındaki ölüm oranının 2020 yılına kadar en az yüzde 50 azaltılması için Emniyet Genel Müdürlüğünün çalışmalarını uygulayacaklarını ifade etti.

 "ALGILANAN YAKALANMA RİSKİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

 Eskisi gibi radarla hız kontrolü yaptıkları yerlere radar ikaz levhası koymayacaklarını kaydeden Yüksel, "Bu bir tuzak değil, algılanan yakalanma riskini artırmak istiyoruz. Günlük 2-3 saat olan radar süremizi 24 saate çıkarıyoruz. Radar için özel ekipler oluşturduk. Hem gece, hem gündüz, hem sabit, hem hareketli, hem çevirmeli, hem çevirmesiz, hem şehir içinde hem şehir dışında sürekli radarla hız kontrolü yapacağız." dedi.

 "COĞRAFYA BİZİ ETKİLİYORDU AMA ARTIK ETKİLEMEYECEK"

 Kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık vererek radar çalışması yapacaklarını belirten Yüksel, Gümüşhane'nin coğrafi yapısından bu uygulamada etkilendiklerini fakat yeni yönetmelikle birlikte bunun ortadan kalktığını belirterek, "Resmi araçlar bile kontrol ediliyor. Nerede hız ihlali varsa orada radar olacak. Çevirme ekipli ve ekipsiz olacak. Çevirme ekibimizin olmadığı yerde kameralar yardımıyla tespit ettiğimiz plakanın tescil adresine cezaları göndereceğiz." diye konuştu.

 "EMNİYET KEMERİ CAN KURTARIYOR"

 Sürücülerin emniyet kemerini kullanmadığını ve önemsemediğini fakat buna karşın emniyet kemerinin can kurtardığını dile getiren Yüksel, şehirlerarası yolda yüzde 80'leri bulan kemer takma oranını şehir içinde de artırılması gerektiğini belirterek, bu alışkanlığı herkese kazandırmak istediklerini söyledi.

 Gümüşhane'de meskun mahalde azami hız sınırının otomobiller için 65, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsler için 50 kilometre olarak belirlendiğini hatırlatan Yüksel, amaçlarının hızları düşürerek kazaları, emniyet kemeri ile de ölü ve yaralı sayısını azaltmak olduğunu ifade etti.

 

CEP YAKAN CEZALAR

 

Yüksel, 2013 yılında uygulanan trafik cezalarını ise şöyle sıraladı: "Hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşanlara 166, yüzde 30'dan fazla aşanlara 343, emniyet kemeri takmayanlara 77, kırmızı ışıkta geçenlere 166, cep telefonu ile konuşanlara 77, hatalı sollama yapanlara 166, alkollü araç kullananlara ise 700, 877 ve bin 407 lira"

 

CEP TELEFONUNA TAVİZ YOK

 

Cep telefonuyla konuşan sürücülere de trafik ekiplerinin hiç taviz vermeyeceğini vurgulayan Yüksel, sürücünün dikkatini dağıtarak olası kazalara sebebiyet veren cep telefonu kullanımı konusunda sürücüleri uyardı.

 

KIRMIZI IŞIK İHLALLERİ MOBESE İLE TESPİT EDİLİP CEZALAR ADRESE GÖNDERİLECEK

 

Yüksel, Trabzon- Erzurum karayolu üzerinden bulunan Gümüşhane şehir geçişinde üç adet ışıklı kavşağın bulunduğunu, bunların da 24 saat mobese kameraları yardımı ile izlendiğini ve ışık ihlallerinin tespit ederek plaka tescilindeki adrese cezaların gönderildiğini sözlerine ekledi.

 

Uygulamada devamlılık esasına göre hareket edeceklerini ve bu bağlamda denetimleri hiç ara vermeden sürekli bir şekilde devam ettireceklerini kaydeden Yüksel, vatandaşlardan trafik kurallarına uyma noktasında dikkatli olmalarını, hem kendilerini hem de sevdiklerini üzmemelerini istedi. -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler