Gümüşhane'de sınır ihlali kavgası

Gümüşhane Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik, derneğe bağlı Kızılca köyünün Çat mevkisinde köy sınırlarının Köse ilçesi Subaşı köyü tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.Çelik, Zafer Meydanı’nda Kızılca köyü muhtarı Alaattin Taş, dernek yön

Gümüşhane'de sınır ihlali kavgası

Gümüşhane Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik, derneğe bağlı Kızılca köyünün Çat mevkisinde köy sınırlarının Köse ilçesi Subaşı köyü tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Çelik, Zafer Meydanı’nda Kızılca köyü muhtarı Alaattin Taş, dernek yöneticileri ve köylülerle birlikte yaptığı basın açıklamasında köy halkı olarak yapılan ihlali kanunsuz bulduklarını ve kınadıklarını söyledi.

"Bu sınır ihlalini ve bu zorbalığı öncelikle yetkililerin ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Subaşı köyü ile olan sınırlarımız 2003 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından tescil edilmiştir.  Yapılan bu sınır tesciline rağmen ne yazık ki bugün Köse Kaymakamlığı yine adil davranmamıştır. 15 Kasım 2014 tarihinde köy sınırlarımıza tecavüz ederek 1000 metrelik boru hattı döşenmiş, konu ile ilgili köy muhtarımıza dahi bilgi verilmemiştir. 2013 yılında Subaşı köyü muhtarlığı Köse’ye bağlı köylere hizmet götürme birliğine bağlı makine ile ormanlık alanımızdan 1000 adet çam ağacını sökmüşlerdir. Kırıklı jandarma tarafından tutanak altına alınmasına rağmen ilgililer hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır.”

Köse Kaymakamlığının konu ile ilgili bir çalışma yürütmediğini iddia eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konunun büyümemesi için 20 gün önce milletvekillerimizle ve Kızılca köy halkı ile bir araya gelerek bu konu görüşüldü. Ama ne yazık ki konuşmalarımız oradaki toplantıda kaldı. Subaşı köyü muhtarlığı köylere hizmet götürme  birliğine vermiş oldukları  dilekçe ve projede Kızılca köyüne ait olan Çat Deresi mevkisinin yerini kendi sınırları içerisinde göstererek yetkilileri aldatmıştır. İlgili kuruluşlar da hiçbir araştırma yapmadan yasal olmayan projeyi uygulamışlardır. Kızılca köy muhtarlığı ve köy heyetini hiçe sayarak kanunsuz yapılan işlemle ilgili bütün kanuni ve hukuki yolları arayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler