Gümüşhane'de sezon sona erdi

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, 2012-2013 av sezonunun kapandığını belirterek, avcılardan yabani hayvanların üreme döneminde bilinçli hareket etmelerini istedi.Yaptığı açıklamada, 18 Ağustos’da başlayan

Gümüşhane'de sezon sona erdi

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, 2012-2013 av sezonunun kapandığını belirterek, avcılardan yabani hayvanların üreme döneminde bilinçli hareket etmelerini istedi.

Yaptığı açıklamada, 18 Ağustos’da başlayan 2012-2013 av sezonunun sona erdiğini, bu tarihten sonra yeni av dönemi başlayana kadar her türlü av yapmanın yasak olduğunun altını çizen Mazlum, “Avcılarımızdan bilinçli hareket etmeleri, yaban hayvanlarının üreme dönemine girdiklerini unutmayarak doğaya ve yaban hayatına zarar vermemeleri istenmektedir. Av sezonunun kapanmasıyla koruma ve kontrol faaliyetlerimiz durmayıp, kaçak ve usulsüz avlananlara karşı hız kesmeden devam edecektir.

Bölge avcılarımızdan bu yasağa uymaları istenmekte olup aksi takdirde özellikle yaban hayvanlarının üreme dönemine girdiği bu zamanda ava çıkanların daha ağır cezalarla karşılaşacakları unutulmamalıdır.” dedi.

Mazlum ayrıca 2012-2013 av sezonunda 71 il geneli, 92 Türkiye geneli olmak üzere toplam 163 adet avlanma izin kartı satışı yapıldığını, bunun yanında kaçak avlanma ile mücadele kapsamında 20 kişiye de toplam 8 bin 325 liralık para cezası uygulandığını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler