Gümüşhane'de okular tatil

 Gümüşhane’de dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucunda il merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kent merkezi, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada kar yağışın

Gümüşhane'de okular tatil

 

Gümüşhane’de dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucunda il merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kent merkezi, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Merkez, Kelkit ve Köse ilçelerinde ki tüm okullar, Torul ve Şiran ilçesinde ise taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği, yine Valiliğin önceki yıllarda yayımladığı genelgesi gereği okulların tatil edilmesiyle birlikte engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayıldığı bildirildi.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, son 24 saatte kent merkezinde meydana gelen etkili kar yağışı sonucu kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiğini ve yağışın etkisini artırarak devam ettirdiğini söyledi. Kul, gece en düşük sıcaklığın eksi 4 derece olarak ölçüldüğünü belirterek, yağışın etkisini yarın da sürdürmesinin beklendiğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise kar yağışının ardından il genelindeki köy yollarının neredeyse tamamının kapandığını söyledi. Akdoğan, toplam 321 köyü olan Gümüşhane’de Cumartesi gününden beri devam eden fakat dün gece etkisini artıran yağışla birlikte merkez ilçede 77, Kelkit ilçesinde 67, Şiran ilçesinde 52, Torul ilçesinde 36, Kürtün ilçesinde 32 ve Köse ilçesinde 13 olmak üzere toplam 277 köy yolunun kapandığını belirterek, yağışın devam etmesi nedeniyle yalnızca acil durumlarda yollara müdahale edileceğini söyledi.

Karayolları yetkilileri ise görev yetki sahalarında herhangi bir problem olmadığını, yollarda ekiplerin sürekli çalışma yaptığını belirterek sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamalarını söyledi. Yetkililer, Gümüşhane-Şiran karayolundaki Tersun dağı ve Gümüşhan-Yağmurdere-Araklı karayolundaki Kostan dağı geçitlerinin yağış nedeniyle kapandığını da sözlerine ekledi.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte erken saatlerde evlerinden çıkan öğrenciler yolda Belediye hoparlöründen yapılan duyuruyla geri dönerken, Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan 1.etap TOKİ konutlarında 25 santimetreye yakın kar olduğunu söyleyen Mustafa Kızmış, “Okulların tatil olması iyi oldu. Okullarımız hep rampa yerlerde. Servislerin ulaşması zor olur, tehlikeli durum olabilirdi. Kent merkezine de uzun zamandır böyle kar yağmamıştı.” dedi.

Yukarı Alıçlı köyü muhtarı Yunus Köprülü ise köyünün yolunun kapandığını, köyde 30 santimetreden fazla kar olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel