Gümüşhane'de kuraklık duası

Gümüşhane’de bugün kılınan Cuma namazında kuraklık için dua edildi.İl genelinde ki 521 caminin büyük bir çoğunluğunda gerçekleştirilen dua, Cuma hutbesinin hemen ardından tüm cemaatin kalpten katılımı ile yapıldı.Türkiye’de son yıllarda böylesine yağışsız

Gümüşhane'de kuraklık duası

Gümüşhane’de bugün kılınan Cuma namazında kuraklık için dua edildi.

İl genelinde ki 521 caminin büyük bir çoğunluğunda gerçekleştirilen dua, Cuma hutbesinin hemen ardından tüm cemaatin kalpten katılımı ile yapıldı.

Türkiye’de son yıllarda böylesine yağışsız günler geçirilmediği belirtilerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi ile yapıldığı ifade edilen duada şu ifadelere yer verildi:

“Allah’ım, memleketimizde kuraklık hakim. Böyle devam ederse susuzluk çekeceğiz. Ya Rabbi, sen yaratan, yoktan var eden, rızık verensin. Yağmuru da sen yağdırır, kuraklığı da sen verirsin. Bizler günahkar kullarız ama sen de bağışlayansın. Bizleri bağışla ve bize katından kar, yağmur, bereket ihsan eyle. Bizleri sefalet içerisinde imtihan etme. Dağlardaki hayvanat ve yeni doğmuş bebeler hürmetine bizler bol bol kar ve yağmur ver. Amin.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel