Gümüşhane'de köy yolları asfaltlanıyor

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, köy yollarında kullanılan sathi asfalt kaplamadan vazgeçilerek daha ekonomik ve sağlıklı olan sıcak karışım asfalta geçeceklerin söyledi. Akdoğan, basına yaptığı açıklamada, 322 köy, 4 bin 124 kilom

Gümüşhane'de köy yolları asfaltlanıyor
Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, köy yollarında kullanılan sathi asfalt kaplamadan vazgeçilerek daha ekonomik ve sağlıklı olan sıcak karışım asfalta geçeceklerin söyledi.
 
Akdoğan, basına yaptığı açıklamada, 322 köy, 4 bin 124 kilometre yol ağına sahip Gümüşhane’de bugüne kadar gerçekleştirdikleri 851 kilometrelik asfalt çalışmasının tamamının sathi kaplama asfalt olduğunu belirtti.
 
İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantılarında aldığı kararla yeni bir süreç başlatığıın ifade eden Akdoğan,  artık köy yollarının Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) binder ve aşınma tabakaları şeklinde asfaltlanacağını söyledi.
 
Yeni tesisin yanı sıra modern karayolu yapımında kullanılan ve asfalt serme finişeri adı verilen makinenin de Özel İdare makine parkına kazandırılacağını ifade eden Akdoğan,  şunları kaydetti:
 
"İller Bankasından borçlanma suretiyle alınacak olan makine ve tesis için hazırlıkları başlattık. Köy yollarımızda kullandığımız sathi kaplama asfaltından vazgeçerek daha ekonomik ve sağlıklı olan sıcak karışım asfaltlamaya geçiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler