Gümüşhane'de karla yoğun mücadele

 Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı ekipler, tipi ve çığ nedeniyle kapanan üç kilometrelik köy yolunu dört saatlik çalışmanın ardından gece yarısı açtı. Merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan Esenler köyünde hasta olduğu ihbarını alan Özel İdare ekipl

Gümüşhane'de karla yoğun mücadele

 

Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı ekipler, tipi ve çığ nedeniyle kapanan üç kilometrelik köy yolunu dört saatlik çalışmanın ardından gece yarısı açtı.
 
Merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan Esenler köyünde hasta olduğu ihbarını alan Özel İdare ekipleri, çığ riski nedeniyle birkaç gündür beklettikleri yol çalışmasını riske rağmen gerçekleştirerek köyün yolunu açtı.
 
Kar püskürtme aracı (Rotatif) ve greyderle gerçekleşen çalışmalar sırasında tünel şeklinde yol açan rotatifin ardından giden greyder, zorlanınca yol boyunca birikinti olan yerlerde iki kez çalışma yapmak zorunda kaldı.
 
Zaman zaman yüksekliği 4 metreyi bulan kar birikintilerini yararak yolu kullanıma açan ekipler, 4 hanenin yaşadığı köye ulaşınca köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Araçların köye yaklaşmasıyla bazı köylüler çalışmaları bizzat takip ederken, köyün baş azası Köksal Tezcan karşıladığı ekiplere teşekkür etti. Gecenin geç saatlerine kadar karla mücadele eden ekipler nezdinde devlete teşekkür eden Tezcan, köyde yaşayan 4 hane olduğunu, köydeki hastanın Gümüşhane’ye gideceğini ayrıca başka bir hastanın da köye döneceğini söyledi.
 
İş makinelerinin ardından hem kontrol hem de servis amaçlı giden arazi tipi kamyonet kar kürtüklerinden dolayı tünele dönen yolda tamamen kaybolurken, Merkez İlçe Şantiye Şefi İdris Kaya, geçtiğimiz Ocak ayında aynı yolda çığ geldiğini ve kendilerini oldukça zorladığını belirterek, “Esinti ve tipi nedeniyle köyümüzün yolu 3-4 gündür kapalıydı. Köyde hasta varmış, İstanbul’dan da başka bir hasta geleceğini öğrenince onları köye ulaştırmak için gecenin geç saatlerine kadar ekiplerimizle birlikte çalışarak yolumuzu ulaşıma açtık” dedi.
 
Kaya, 3 kilometrelik köy yolunda, çalışma boyunca esinti olan yerlerde kar kalınlığının yer yer 4-5 metre yüksekliğine ulaştığını da sözlerine ekledi. Dönüş yolunda hastayı geri getiren minibüsle karşılaşan ekipler 4 saatlik çalışmanın ardından gece geç saatlerde evlerine döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler