Gümüşhane'de il İstihdam Kurulu

 Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Mayda'nın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hakan Topaç, İl Özel İdaresi Genel Sekrete

Gümüşhane'de il İstihdam Kurulu

 

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Mayda'nın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hakan Topaç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayram Akçay ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin 2012 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile istihdam konusunda başarılı olduğunu ve bin 400 kişinin istihdam edildiğini belirterek, il ekonomisine de 13 milyon TL katkı sağlandığını söyledi.

Gümüşhane'nin 2012 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) ile istihdam konusunda en başarılı il olduğunu belirten Vali Mayda, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımıza ve Sayın Çalışma Bakanımıza teşekkür ediyorum. Toplum Yararına Çalışma Programı örnek bir istihdam programıdır. İl olarak bu programın üç yararını gördük. Birincisi, verilen eğitimlerle kişiler iş öğrendiler. Özellikle işsiz insanlarımız. İkincisi bunlara istihdam sağladık. Üçüncüsü ise önemli kamu hizmetlerini gerçekleştirdik. Özellikle milli eğitimde, istifalar ve naklen ayrılmalar dolayısıyla aksamalar oluyordu. Yerine yenileri gelmedikçe özellikle temizlik işleri sorun oluyordu. Okul yönetimi ile okul aile birlikleri veya veliler arasında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu anlamda Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan bin 400'e yakın kişi istihdam edildi. İl ekonomisine 13 milyon TL katkı sağlandı. Hem kendilerine gelir sağladılar hem de kamu hizmetlerinde aksamalar yaşamadık. Bakımsız olan camilerin temizliği yapıldı. Belediyelerin hizmetleri aksamadan gerçekleştirildi. Hep tartışılan Harşit Çayı'nın çöplük olmadan kurtarıldı. Kirliliğin temelinde köylerden gelen evsel atıklar Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan sağlanan imkanlarla toplanmış oldu. Köylere Hizmet Götürme Birliği'mizin de katkıları ile köylerimizde çalıştırılan elemanlarca çöpler toplandı. Kaynağında uygun bir şekilde yok edildi. Tüm bu istihdamla birlikte ilimize 13 milyon liralık ekonomik girdi de sağlanmış oldu. Çarpan etkisiyle ilimiz ekonomisini önemli oranda etkilemiş oldu.”

İşkur İl Müdürü Aşıcı ise kurul üyelerine sunum eşliğinde 2012 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler