Gümüşhane'de ekipler harekete geçti!

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, havaların ısınması ile toplum sağlığını tehdit eden haşerelere karşı ilaçlama başlattı.Belediye Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk, yaz aylarının gelmesiyle artan haşerelere ve sineklere ka

Gümüşhane'de ekipler harekete geçti!

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, havaların ısınması ile toplum sağlığını tehdit eden haşerelere karşı ilaçlama başlattı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk, yaz aylarının gelmesiyle artan haşerelere ve sineklere karşı etkin mücadele başlattıklarını belirterek, "Amacımız haşere ve sineklerden kaynaklanan olası bulaşıcı hastalıklara karşı mücadeledir" dedi.

İlaçlama çalışmalarının özellikle vatandaşların evde olduğu 01.00-05.00 saatleri arasında yapıldığını ifade eden Şanlıtürk, şunları kaydetti:

"İlaçlama çalışmalarımızı cadde, sokak ve Harşit Çayı dere yatağı kenarları olmak üzere belirlediğimiz bir program dahilinde yürütmekteyiz. Gelişmiş ekipman ve teçhizatlarla ilaçlama yapan ekiplerimiz, Harşit Çayı'nda azalan su debisi nedeniyle çoğalma eğiliminde olan sineklere karşı önlemini almaktadır. Ekiplerimiz Harşit Çayı dere yatağını, Balyemez Konağı'ndan başlayıp Bağlarbaşı Mahallesi'ne kadar yol boyunca, sırt motorlarıyla püskürtme sistemiyle belirli periyotlar halinde ilaçlamaktadır. Yine cadde ve sokaklarda çöp bidonlarının etrafı, piknik yerleri, park, bahçe ve toplum sağlığını tehdit edecek bölgelerde ilaçlamalar devam etmektedir. Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşaması ve rahat bir yaz geçirmeleri için çalışmalarımız devam edecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler