Gümüşhane'de bu ekmek ilgi görüyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyü ve civarında taş fırınlarda yapılan “Uzun Ekmek” pastayı andıran tadı ve geç bayatlaması ile büyük ilgi görüyor.Eski zamanlarda köyde üretilen buğdayın yine köyün değirmeninde öğütülmesi ile elde edilen und

Gümüşhane'de bu ekmek ilgi görüyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyü ve civarında taş fırınlarda yapılan “Uzun Ekmek” pastayı andıran tadı ve geç bayatlaması ile büyük ilgi görüyor.

Eski zamanlarda köyde üretilen buğdayın yine köyün değirmeninde öğütülmesi ile elde edilen undan yaş maya kullanılarak taş fırında pişirilen ekmek, günümüzde hazır undan yapılıyor. Köyün merkezinde bulunan ve hiçbir ücret alınmaksızın ortak kullanıma sunulan fırında ise ekmekleri kadınlar pişiriyor.

Köy muhtarı Mevlüt Zorlu (63), Trabzon’dan getirdiği usta ve taşlarla yenilediği fırından isteyen her vatandaşın bu ekmeklerden ücretsiz olarak pişirdiğini söyledi. Ekmeğin özelliğinin lezzetinde gizli oluğunu ve yörede ‘uzun ekmek’ diye adlandırıldığını ifade eden Zorlu, “Peynirle ve çayla yerseniz daha güzel olur. Pasta gibi ekmekte diyebilirsiniz. Yaş maya kullanarak ekmeği yapıyoruz. Eskiden köyümüzde üretip, değirmenimizde öğüttüğümüz unu kullanırdık ama şimdi çoğunluğu çarşıdan un alıyor” dedi.

Ekmeğin çarşıdan alınan ekmek gibi hemen bayatlamadığını ifade eden Zorlu, “Hatta isterseniz 15 gün sonra azcık ısıtın, aynı yeni pişmiş gibi olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel