Gümüşhane'de 112'ye rekor çağrı

Gümüşhane Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, il genelinde geçen yıl 112 Acil Servis Merkezine 178 bin 683 çağrı yapıldığını söyledi. Ağar,  yaptığı açıklamada, acil servis olarak 9 bin 240 vakaya müdahale ettiklerini, il dışına yapılan sevk sayısının ise bin 241

Gümüşhane'de 112'ye rekor çağrı
Gümüşhane Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, il genelinde geçen yıl 112 Acil Servis Merkezine 178 bin 683 çağrı yapıldığını söyledi.
 
Ağar,  yaptığı açıklamada, acil servis olarak 9 bin 240 vakaya müdahale ettiklerini, il dışına yapılan sevk sayısının ise bin 241 olduğunu belirtti.
 
Sağlık Müdürlüğü olarak acil servis konusunda herhangi bir eksiklerinin olmadığını, halen 7 A tipi ve 6 B tipi olmak üzere 13 istasyonda hizmet verdiklerini belirten Ağar, "Geçen yıl 6 paletli, bir 4 yataklı, bir obez ve bir ulusal medikal kurtarma aracı olmak üzere 30 ambulansla hizmet verdik. Verdiğimiz hizmetlerde 5 doktor, 22 paramedik, 98 acil tıp teknisyeni ve 4 sağlık memuru görev yapmakta ve hizmetlerimizi aksaksız sürdürmekteyiz" dedi.
 
Ağar, geçen yıl biri uçak ve 5'i helikopter ambulansla olmak üzere 6 hastanın sevkinin yapıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler