Gümüşhane'de 11 öğrenci yaralandı

 Torul ilçesinde okul servisinin takla atması sonucu meydana gelen kazada 11 öğrenci yaralandı.      İlçeye bağlı Bahçelik köyünde, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri İnkılap köyündeki Aktaş İlköğretim Okulu'na götüren Abdulkadir Kılıç (45) yönetimi

Gümüşhane'de 11 öğrenci yaralandı

 

Torul ilçesinde okul servisinin takla atması sonucu meydana gelen kazada 11 öğrenci yaralandı. 
     
İlçeye bağlı Bahçelik köyünde, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri İnkılap köyündeki Aktaş İlköğretim Okulu'na götüren Abdulkadir Kılıç (45) yönetimindeki 29 M 1300 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kalecik köyü mevkisinde takla attı. 
     
Yaklaşık 15 metre sürüklenen minibüs, yol kenarında, 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarının yakınında durdu. 
     
Kazada, hafif yaralanan öğrenciler Muhammet (13), Nazire (11), Nazar (7), Mehmet (6) ve İbrahim Bayrak (7), İbrahim Burak (13), Özgenaz (6) ve Alperen Tümer (11) ile Hüseyfe Mısır (13), İbrahim Öz (12) ve Şule Kılıç (12) Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 
     
"Öğrencilerimizin emniyet kemeri takması olası faciayı önledi"   
     
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, öğrencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aziz Ahmet Surel'den sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 
     
Mayda, çok ciddi bir tehlike atlatıldığını belirterek, "Sevindirici yanı öğrencilerimizin ciddi zarar görmemesidir. Bütün öğrencilerimizin emniyet kemeri takması olası faciayı önledi. Bu duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu olayda da görüldüğü gibi emniyet kemeri can kurtarıyor. Allah'a şükür öğrencilerimizin hepsi iyi" dedi. 
   
Minibüs şoförü Kılıç ise olayın nasıl olduğunu tam olarak hatırlayamadığını ifade ederek, "Takla atarak sürüklendik. Çok şükür çocuklara büyük bir şey olmadı" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel