Gümüşhane'de 1 haftada 109 bin TL kurtarıldı

Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, emniyet görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında son bir haftada 3 vatandaşın toplam 109 lirası dolandırılmalarının engellendiğini bildirdi. Gazel, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde geleneksel suç türler

Gümüşhane'de 1 haftada 109 bin TL kurtarıldı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, emniyet görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında son bir haftada 3 vatandaşın toplam 109 lirası dolandırılmalarının engellendiğini bildirdi.
 
Gazel, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde geleneksel suç türlerinin, gelişen teknolojiyle değişim gösterdiğini, Kelkit ilçesinde meydana gelen telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı her türlü önlemin alındığını belirtti.
 
Köyde yaşayan vatandaşların, kendilerini polis, savcı, hakim, asker olarak tanıtan kişilerce arandığını, kimlik bilgilerinin ve hesap numaralarının dolandırıcıların eline geçtiğini anlatan Gazel, şöyle devam etti:
 
"Kendileri adına kredi başvurusu yapıldığını veya hesaplarındaki paranın boşaltılmak istendiğini, şahısların tespit edildiğini ve yakalanmak üzere operasyon yapılacağını fakat bu operasyonda kullanılmak üzere verecekleri hesaba para yatırmaları istendiği tespit edildi. Hatta vatandaşın yakınları da aynı kişiler tarafından aranarak birbirleriyle güvenirliği artırmak üzere görüşmeler yapıldı. Yine çeşitli bilgisayar programları kullanılarak +90 155, +90 156 gibi sahte numaralardan inandırıcı olması için vatandaşlarımız arandı. Vatandaşlarımız bu yolla dolandırıcılık yapıldığını bildikleri halde bu şahıslar tarafından inandırılarak dolandırılmaktadır, hatta ikinci kez aynı şekilde mağduriyet yaşandığı tespit edildi."
 
Gazel, son bir haftada bir kişinin bankaya 80 bin, diğerinin 11 bin, başka bir vatandaşın ise 18 bin lira yatırmak üzereyken emniyet görevlileri tarafından engellendiğini ifade ederek, özverili çalışmalarından dolayı İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
 
İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında tüm banka görevlileri, muhtarlar ve müftülük aracılığıyla vatandaşların bilgilendirildiğini, belde ve köy cami hoparlörlerinden duyuruların yapıldığını, belde ve köy minibüslerinin uyarıldığını, afiş ve broşürler dağıtıldığını bildien Gazel, hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmeyeceğine dikkati çekerek, vatandaşların bu tür aramalara itibar etmemelerini, hiçkimseye kimlik bilgilerini vermemelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel