Gümüşhane TSO'dan kursiyerlere belge

GTSO'nun düzenlediği mesleki kurslara katılan kursiyerlere başarı belgesi verildi.

Gümüşhane TSO'dan kursiyerlere belge
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) düzenlediği İnsan Kaynakları Yönetimi ile Mesleki Yeterlilik ve Eksperlik Belgesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belge verdi.

GTSO'da düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay, her yıl düzenli aralıklarla eğitimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Tehlikeli ve çok tehlikeli i̇şlerde çalışanları kapsayan mesleki yeterlilik belgesi için ilgili bakanlık tarafından verilen ek sürenin yıl sonu itibariyle biteceğinin altını çizen Akçay,  2017 yılı başlangıcıyla firmalarda yapılacak denetimlerde belgesiz çalıştırılan işçilerin tespit edilmesi sonucunda, firmaya belgesiz çalıştırdığı her işçi başına 500 lira cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise şehirde düzenlenen bu tür eğitimlerin nitelikli iş gücünün artması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Mesleki açıdan nitelikli ve kendini geliştirmiş kişilerin iş hayatında daha başarılı olacağını belirten Vali Memiş, GTSO'ya düzenlediği bu tür eğitimler ve şehrin ana ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla gösterdiği çaba için de teşekkür etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise yurt dışında iş alanında kendini geliştirmiş ülkelerdeki her firmanın ve işçinin iş güvenliğine dikkat ettiğini ancak Türk halkı ve firmaları olarak bir türlü iş güvenliği kurallarına uyabilen bir toplum haline gelimediğini belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da üretim yaparak bu ülkeye hizmet eden tüm firmaların ortak ihtiyacı olan nitelikli personel ihtiyacının, bu tür eğitici ve geliştirici eğitimler ve organizasyonlar sayesinde çözülebileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de belediye olarak düzenlenecek bu tür eğitim ve çalışmalar için üzerlerine düşen her göreve ve ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından eğitimler sonucunda belge almaya hak kazanan 61 kursiyere belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler