Gümüşhane köy yollarında devrim!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında kullanılan asfaltı ürettiği 20 yıllık asfalt plentini yenilemek ve köy yollarının tamamını sıcak asfalta kavuşturmak için İl Genel Meclisinden vize aldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 322 köy, 4 b

Gümüşhane köy yollarında devrim!

Gümüşhane İl Özel İdaresi, köy yollarında kullanılan asfaltı ürettiği 20 yıllık asfalt plentini yenilemek ve köy yollarının tamamını sıcak asfalta kavuşturmak için İl Genel Meclisinden vize aldı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 322 köy, 4 bin 124 kilometre yol ağına sahip Gümüşhane’de bugüne kadar gerçekleştirdikleri 851 kilometrelik asfalt çalışmasının tamamının sathi kaplama asfalt olduğunu belirterek, Meclisin Haziran ayı toplantılarında aldığı kararla birlikte süreci başlattıklarını ve yeni tesisle köy yollarının Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) binder ve aşınma tabakaları şeklinde asfaltlanacağını söyledi.

Yeni tesisin yanısıra modern karayolu yapımında kullanılan ve asfalt serme finişeri adı verilen makinenin de Özel İdare makine parkına kazandırılacağını kaydeden Akdoğan, İller Bankasından borçlanma suretiyle alınacak olan makine ve tesis için hazırlıkların başlatıldığını belirtti.

 

“SAATLİK KAPASİTE 30 TONDAN 160 TONA ÇIKACAK”

Mevcut tesisin 20 yıllık olduğunu ve sık sık arıza vermesi nedeniyle saatlik kapasitesinin 30 tona düştüğünü dile getiren Akdoğan, yeni tesisin ise saatte 160 ton üretim yapabileceğini belirterek, onarım işlerinde yeterli olmayan mevcut plent ile BSK sistemine geçilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

 

“SATHİ KAPLAMA ARTIK RANTABL DEĞİL”

Sathi kaplama asfaltın günümüz koşullarına göre taşıma kapasitesi, dayanım ve onarım masrafları da göz önünde alındığında rantabl olmadığının altını çizen Akdoğan, trafik akış hızı ve ağır tonajlı araçların trafik akışındaki payının artması nedeniyle sathi kaplama asfaltın sık sık bozulduğunu, bu bozulmaların zamanında onarılamamasının da trafik kazalarına sebebiyet verebildiğini söyledi.

 

“MODERN ÇAĞA UYGUN BSK SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ”

Gümüşhane’de gelişen çağın şartlarına uygun, trafik akış hızına cevap verebilecek, Karayolları ve çevre illerdeki Özel İdarelerin de tercihi olan Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) Binder ve aşınma tabakaları şeklinde köy yollarında çalışma yapılacağını dile getiren Akdoğan, ömrünü tamamlamış ve aşırı bozulmalara muhatap olan mevcut sathi kaplama asfalt yolların üzerine de 6-8 santimetre kalınlığında BSK malzeme ile aşınma tabakası yapılacağını vurguladı.

Onarım işlerinde yeterli olmayan mevcut plent ile BSK sistemine geçilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Akdoğan, Gümüşhane köy yollarındaki asfaltın yama, onarım ve bakımı ve yeni asfalt yollar için yıllık yaklaşık 80 bin ton sıcak karışıma ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti.

Akdoğan, yatırımın gerçekleşmesi için karar alan İl Genel Meclis üyelerinin tamamına ve sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel