Gümüşhane güne karla başladı!

Sabah işe ve okula gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar kar sürprizi ile karşılaştı. Kent merkezinde 3 santimetre olarak gerçekleşen yağış yüksek kesimlerde 10 santimetreye yaklaştı.Gümüşhane Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul, gece en düşük sıcak

Gümüşhane güne karla başladı!

Sabah işe ve okula gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar kar sürprizi ile karşılaştı. Kent merkezinde 3 santimetre olarak gerçekleşen yağış yüksek kesimlerde 10 santimetreye yaklaştı.
Gümüşhane Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul, gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4,7 derece olarak ölçüldüğünü belirterek yağışın bugün ve yarın da aralıklarla devam etmesinin beklendiğini söyledi.


Karayolları 101. Şube Şefliği yetkilileri yalnızca Kostan Dağı geçidinin kapalı olduğunu bildirirken, Doğu Anadolu ile Doğu Karadenizi birbirine bağlayan Zigana Dağında ise etkili yağış var. Karayolunda buzlanmaya karşı ekipler sürekli müdahale yaparken, yetkililer sürücüleri zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları konusunda uyardı.


Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ise yağışın sahilden gelmesi nedeniyle Kelkit havzasındaki Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde yağışın gerçekleşmediğini, Harşit havzasında bulunan Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde de 5 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yalçın, kar yağışının ardından öncelikle taşımalı eğitim yapılan 28 köy yolunun açılması için çalışma yaptıklarını belirterek, “Dün gece meydana gelen kar yağışının ardından Kürtün ilçesinde 5 köyümüzün yolu kapandı. Ekiplerimiz sabah erken saatlerde yağışın durmasının ardından çalışmalara başladı. Gün içerisinde bütün kapalı yolları açacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Zigana Dağı’nda bulunan Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. İşletmecilerden Murat Eroğlu, dün gece başlayan yağışla birlikte yaklaşık 40 santimetre kadar kar bulunan bölgeye 20 santimetre daha yağdığını ve yağışın devam ettiğini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel