Gümüşhane'deki FETÖ/PDY operasyonunda yeni gelişme!

Tutuklu sayısı 10’a yükseldi

Gümüşhane'deki FETÖ/PDY operasyonunda yeni gelişme!
Gümüşhane merkezli 11 ilde geçtiğimiz Haziran ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 10’a yükseldi. 
Gümüşhane’de Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından 20 Haziran 2016 tarihinde başlatılan FETÖ/PDY il yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik operasyon devam ediyor.

Silahlı Terör Örgütüne üye olma, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanunun 4.maddesine muhalefet suçlarından FETÖ/PDY terör örgütü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 9 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Hakkında yakalama kararı bulunan firari şahıslardan İ.B, yakalanarak gözaltına alındı ve ardından sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında E.Y, C.K, A.B, F.K, M.U, H.M.Ö, R.T, Y.B, A.G ve son olarak İ.B ile birlikte tutuklu sayısı 10’a yükseldi.
Soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, ayrıca Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği tarafından ise 32 adreste arama ve el koyma kararı verilen soruşturma 20 Haziran tarihinde Gümüşhane Merkez ile birlikte Ankara, İzmir, Aydın, Hakkari, Osmaniye, Yozgat, Trabzon, Bursa, Van, Konya ve Malatya illerinde yapılan operasyonlarda 15 şüpheli yakalanmış, 32 adreste arama işlemi gerçekleştirilerek suç eşyasına el konulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel