Gümüşhane'de örnek alan

Gümüşhane’de sokak sağlıklaştırması çalışması başladı

Gümüşhane'de örnek alan

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Zafer Meydanında, Valilik ve Belediye Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek olan sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında işyerlerinin çatıları sökülmeye başlandı. 

Zafer Meydanındaki tüm binaların tarihi Gümüşhane evleri şeklinde giydirileceği, cadde düzenlemesinin yapılacağı ve meydana yeni bir görünüm verecek olan çalışma için Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin ardından yüklenici firma işe başladı.

İlk olarak çatıları söken ve kiremitli şekilde tarihi Gümüşhane evleri şekline dönüştürülecek olan çatıların ardından binaların yüzeylerine giydirme, boyama ve tabelalandırma çalışması yapılacak.

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi olarak 985 bin 300 TL bedelle ihalesi yapılan işe “Bismillah” dediklerini söyledi.



“FARKLI BİR KONSEPT ORTAYA ÇIKACAK VE ÖRNEK BİR ALAN OLACAK”

Firmaya yer teslimi yapıldığını ve dün itibariyle bölgede çalışmaların başladığını kaydeden Başkan Çimen, “İnşallah hızlı bir şekilde ilk önce çatılarını daha sonra da iklim şartları müsaade ettiği sürece diğer çalışmalara devam edeceğiz. Hem meydan düzenlemesi hem çevre düzenlemesi hem de bina cephelerinde düzenleme yapılacak. Bunun devamında diğer ara sokaklarda da bazı çalışmalarımız var. Onlar devam edecek. Farklı bir konsept ortaya çıkacak ve örnek bir alan olacak” dedi.

Çalışmanın Valilik ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştiğine değinen Başkan Çimen, “Bunun yaparken Sayın Valimize, Turizm Müdürümüze teşekkür ediyorum. Ortaklaşa bir çalışma yaptık. Şuanda Belediye olarak bedelini biz karşılıyoruz ama Turizm Bakanlığımızdan inşallah destek alacağız” ifadelerini kullandı.



“DİĞER CADDELERDE DE YAPILACAK”

Altyapı sorunlarını çözdükten sonra şehrin belirli noktalarında sokak sağlıklaştırması çalışmasının devam edeceğine değinen Başkan Çimen, “15 Temmuz Demokrasi ve Zafer Meydanında gerçekleştirilen çalışmanın devamında diğer sokaklarımızda aynı çalışmayı yapmayı planlıyoruz. İlk örneği burası olacak. Şehrimizin altyapı sorunlarını çözdükten sonra belirli noktalarda sokak sağlıklaştırması çalışması devam edecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel