Gümüşhane'de keklik üretim istasyonu açılacak

20 milyon liraya mal olacak

Gümüşhane'de keklik üretim istasyonu açılacak
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, 2 milyon liraya mal olacak ve 2017'de hizmete açılacak Keklik Üretim İstasyonu'nda ilk etapta 10 bin keklik üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Kelkit ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde inşaatı devam eden Keklik Üretim İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Bulut, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tabiatın desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Bulut, bu kapsamda Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kesişim noktası konumundaki Kelkit Vadisi'nde Keklik Üretim İstasyonu'nun hayata geçirileceğini ifade ederek, "2 milyon liraya mal olacak ve 2017'de hizmete açılacak Keklik Üretim İstasyonu'nda ilk etapta 10 bin keklik üretimi yapılabilecek." dedi.

İstasyonun kaba inşaatının devam ettiğini vurgulayan Bulut, yıl içinde makine teçhizatı ve su ikmalinin de gerçekleştirileceğini aktardı. Bulut, bölgeye hizmet edecek istasyonun, Türkiye'nin ilk doğal ve yarı doğal keklik üretim istasyonu olacağına dikkat çekerek, "Karşıyaka köyü dağlarında mevcut olan kekliği, tabi yollarla üretip tekrar tabiata yani ait olduğu yere bırakacağız. Bu proje ile bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Bakanlığımız, projelerini bilim ve teknoloji ışığında geliştirmeye, tabiattan öğrendiğini tekrar tabiata geri bırakmaya gayret ediyor." diye konuştu.

Üretim istasyonunun önemli kısmının kuluçkahaneden oluşacağını belirten Bulut, "İstasyonun yapıldığı alan, devlet avlağı. İstasyonumuzda ürettiğimiz keklikleri, istasyonun üzerini açarak doğaya salacağız. Hem tabiata hem av yaban hayatına hem de kene ile mücadeleyi bu anlamda desteklemeye devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.

Bulut, incelemelerinin ardından ilçeye bağlı Deredolu beldesinde düzenlenen beç tavuğu dağıtım törenine katıldı. Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve diğer ilgililerin katıldığı törende, 30 belde sakinine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında 60 beç tavuğu dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler