Gümüşhane'de 5 fakülteye tek rektör

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü, FETÖ soruşturmasında yaşanan görevden almalar nedeniyle 5 fakültenin dekanlık görevine yürütüyor.

Gümüşhane'de 5 fakülteye tek rektör

Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı askeri darbe girişiminden sonra FETÖ'ye karşı soruşturmalar büyük bir hızla yapıldı. FETÖ soruşturmalarında, örgütün eğitim sistemine yerleştirdiği isimler de tek tek görevden alındı.

REKTÖR HEPSİNİN YERİNİ DOLDURDU
Gümüşhane Üniversitesi'nde yaşanan görevden almalar, farklı bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, görevden almalar nedeniyle ortaya çıkan boşlukları kendisi doldurdu.

HEM REKTÖR HEM DE 5 FAKÜLTENİN DEKANI
Rektör Günaydın, kendi görevinin yanı sıra 5 fakültenin de dekanlığını vekaleten yürütüyor. Söz konusu görevler, üniversitenin internet sitesinde ilginç bir görüntüyü ortaya çıkardı;


Gümüşhane Üniversitesi olayla ilgili açıklama yaptı: 

"Sosyal medya ortamında yapılan paylaşımlara bağlı olarak çeşitli ulusal ve yerel medya kuruluşlarında Gümüşhane Üniversitesi ile ilgili olmak üzere, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin yayınlanmakta olduğu gözlenmektedir.

"TEK ADAM ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Gerçeği çarpıtan art niyetli paylaşımlara bağlı olarak sosyal medyada yer alan bir kısım yazışmanın ulusal ve yerel basında haber yapılması gerekçesiyle Gümüşhane Üniversitesi yönetim kurulu listesindeki Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın mevcut yönetim kurulu üyelikleri gündeme getirilmekte ve üniversitede “tek adam” algısı yaratılmaya çalışılmaktadır.

2547 Sayılı kanunun 15. maddesinde Üniversitelerin Yönetim Kurullarının nasıl oluşturulacağı açıkça belirtilmiştir. Dolayısıyla, Üniversite Yönetim Kurulumuz, Rektör Prof. Dr. İhsan GÜNAYDIN'ın başkanlığında fakülte dekanları ile senatoca seçilen “profesör” unvanındaki temsilcilerden oluşmaktadır. Fakülte dekanları ise Rektörün teklifi ve Yüksek Öğretim Kurulunun onayı ile profesör olan öğretim üyeleri arasından atanmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler