"Gümüşhane 30 yıl geriye gitti"

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Gümüşhane kent merkezinde dün meydana gelen elektrik kesintisini eleştirerek “Elektrik kesintileri bizleri 1980’li yılların Gümüşhane’sine götürmüştür” dedi.Konuyla ilgili yaptığı

"Gümüşhane 30 yıl geriye gitti"

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Gümüşhane kent merkezinde dün meydana gelen elektrik kesintisini eleştirerek “Elektrik kesintileri bizleri 1980’li yılların Gümüşhane’sine götürmüştür” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çoruh EDAŞ’ın özelleşmesinin ardından şirketin 30 Eylül 2010 tarihinde Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun illerini kapsayan elektrik dağıtım hizmetini yürütmeye başladığını belirten Nas, bu devirden sonra Gümüşhane’deki elektrik kesintilerinin tahammül edilemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi. Pazar günü yaşanan elektrik kesintisi sonucu vatandaşların 186 numaralı Elektrik Arıza hattını aradıklarını fakat telefondaki görevlinin alaycı bir tavır yürüterek, “Erzurum’da kesildi elektrik, arıza Erzurum’dan kaynaklanıyor” cevabını verdiğini belirten Nas, elektrik kesintilerinden dolayı bir çok ev ve işyerinde elektronik eşyalarda arızalar meydana geldiğine kaydetti.

Nas, “Bölgemiz ülkemizde elektrik faturalarını en düzenli ödeyen illerin başında gelmekle birlikte kaçak oranı bakımından da yok denecek durumda olmasına rağmen maalesef elektrik kesintileri bakımından Türkiye’de ilk üç içerisinde bulunmaktadır. Kaçak oranlarının en fazla olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dahi bu kadar elektrik kesintisine rastlanmamaktadır. Artık bu kesintilerine son verecek gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Önemli bir noktada son 5 yıl içerisinde ilimizde en fazla yatırım elektrik hatlarının yenilenmesi alanında olmasına rağmen neden hala saatlerce süren elektrik kesintileri devam etmektedir. 1980 yılların Gümüşhanesi’ne bizleri götüren bu kesintilerin son bulmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler