Gümrükçüoğlu'ndan suç duyurusu

Edinilen bilgiye göre, dün sabah evinden belediyeye giderken kendisinin gizli olarak çekildiğini fark eden Başkan Gümrükçüoğlu kendi aracından inerek gizli çekim yapan kişinin yanına giderek kim olduğunu öğrenmek istedi. Aracın camının açılmasından sonra

Gümrükçüoğlu'ndan suç duyurusu

Edinilen bilgiye göre, dün sabah evinden belediyeye giderken kendisinin gizli olarak çekildiğini fark eden Başkan Gümrükçüoğlu kendi aracından inerek gizli çekim yapan kişinin yanına giderek kim olduğunu öğrenmek istedi. Aracın camının açılmasından sonra kendisini gizli olarak çeken kişinin işadamı M.E. olduğunu gören Gümrükçüoğlu, işadamına evinin önünde ne yaptığını sordu. İlk olarak ağaçları çektiğini söyleyen M.E. daha sonra, “Ben senin her şeyini biliyorum, bunları da anlatacağım, seninle uğraşacağım” diye konuştu.

Konuşmaların kendisine yönelik tehditkar konuşmalarda bulunduğu gerekçesiyle Başkan Gümrükçüoğlu, dün Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na giderek M.E. hakkında şikayetçi oldu.
Başkan Gümrükçüoğlu şikayet dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:
“08.02.2011 tarihinde saat 09.30 sularında Belediye Başkanlığı’na gitmek üzere evimden ayrıldığım sırada site girişinde şüphelinin oturduğum konuta doğru kamerayla çekim ve fotoğraflama yaptığını gördüm. Makam şoförüm Mahmut Hayır’a aracı durdurmasını söyledim. ‘Burada ne yapıyorsun’ diye şahsa sorduğumda ilkin kaçamak beyanlarda bulunarak ‘fotoğraf çekiyorum, çevreyi çekiyorum’ karşılığını vermiştir. Kendisine özel hayatımın gizliliğini ihlal ettiğini hatırlatmama rağmen çekim yapmaya devam edip bana ‘Sen beni tehdit etmedin mi’ diye karşılık vermiştir. Ben de kendisine ‘Hayır, ben seni tehdit etmedim’ demem üzerine ‘Yalan konuşuyorsun, ben senin her şeyini biliyorum, bunları da anlatacağım, seninle uğraşacağım’ demek suretiyle beni tehdit etmiştir. Kendisine ‘Hukuk önünde veremeyeceğim bir hesabım yoktur. Ancak sen burada suç işliyorsun, senden şikayetçi olacağım’ demem üzerine ‘sen benim hakkımı elimden aldın, hesabını vereceksin’ dedi. Bu sırada oradan geçmekte olan komşum Hasan Şen adlı şahıs, şüpheliye ‘Başkandan ne istiyorsun, bırak Başkanı’ deyince ‘Sen karışma, sen anlamazsın git’ diye çıkışmıştır. Yaşananlara makam şoförüm Mahmut Hayır da şahittir. Ayrıca makam şoförüm Mahmut Hayır’ın 03.02.2011 tarihinde Başkanlık Makamı’na yazdığı dilekçede, şüphelinin 02.02.2011 tarihinde de evimin çevresini, giriş çıkışını ve makam aracını fotoğrafladığını tarafıma bildirmiştir. Bunun üzerine 07.02.2011 tarihli dilekçem ile olayı İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet ettim. Bu meyanda özel hayatın gizliliğini ihlal eden ve tehdit suçunu işleyen şüphelinin cezalandırılması amacıyla kamu davası açılmasını talep etme gereği hasıl olmuştur. Yukarıda arz edilen nedenlerden ötürü şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın icrası eylemine uyan suçlardan dolayı cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ederim.”
Başkan Gümrükçüoğlu’nun şikayet dilekçesinden sonra Trabzon Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili inceleme başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel