Gümrükçüoğlu'ndan evde bakım projesi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi tarafından sürdürülen evde bakım projesi hakkında bilgi verdi.  Başkan Gümrükçüoğlu sabahın erken saatlerinde belediyenin evde bakım hizmeti verdiği 257 aileden biri olan Ali İskend

Gümrükçüoğlu'ndan evde bakım projesi
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi tarafından sürdürülen evde bakım projesi hakkında bilgi verdi. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu sabahın erken saatlerinde belediyenin evde bakım hizmeti verdiği 257 aileden biri olan Ali İskender (80) ve Ragiman İskender (73) çiftinin Esentepe Mahallesi’ndeki evlerine konuk oldu. Yaşlı çift ile birlikte kahvaltı eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu programda Abdülbaki Açıkgöz’ün sorularını cevapladı. Gümrükçüoğlu, 2009’dan beri sürdürdükleri evde bakım hizmeti ile yaşlıların ve bakıma muhtaç kimselerin hayır duasını almanın gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Ekiplerimiz bakıma muhtaç ve yaşlı ailelerimizin yanına giderek ev işlerini yapıyor. Evlerin temizliği yapılıyor, gerektiğinde yemekleri pişiriliyor, bulaşıkları yıkanıyor, Evlerinin kirası veriliyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın hayır dualarını almak için bu hizmeti 2009 yılından beri sürdürüyoruz. Gerektiğinde İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz de bu insanlarımızın ayağına giderek gerekli muayene ve tedavilerini yapıyor” ifadelerini kullandı.
 
Yaşlı ve bakıma muhtaç insanların kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Onlara bakıyorsak bizler varız. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışı Trabzon halkında da Trabzon Belediyesi’nde hayat bulmaktadır. Bu hizmeti onlarca personelimiz ile yürütürken ayrıca kendi personelimiz dışında Trabzon halkında gönüllü belediyecilik yapan birçok kardeşimiz bizzat kendi yürekleri ile bu güzel ortak yaşamaya katkı sağlamaktadırlar. Bunu da sevinerek ifade etmek istedim. Yani bu öylesine bir ortak hayatı paylaşarak yaşamak ki bizim için huzurun, mutluluğun, en büyüğü. Bu insanlarımız bizim en büyük varlıklarımız. Duaları ülkemizi ve tüm insanlığı yücelten ve ayakta tutan bir husus. Bu nedenle yaşlılarımızla iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Onlarla bir ve beraber yaşamak bizim için mutluluk kaynağı. Tüm Türkiye’de bu anlayışın oluşması ve daha da gelişmesi ve hatta insanlığın sıkıntı çektiği diğer ülkelerde de yerleşmesi çok önemli. Böylece tüm dünya insanlığı barışa, kardeşliğe daha kolay ulaşabilecektir” diye konuştu.
 
Ali ve Ragiman İskender çifti belediyenin evde bakım hizmetinden son derece mutlu olduklarını belirterek “Başkan Gümrükçüoğlu’na, belediye çalışanlarına, gönüllülere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel