Gümrükçüoğlu'ndan "davetiye" tepkisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları için kendisine ya da belediyeye herhangi bir davetiye gönderilmemesine tepki gösterdi.Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Tabi

Gümrükçüoğlu'ndan "davetiye" tepkisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları için kendisine ya da belediyeye herhangi bir davetiye gönderilmemesine tepki gösterdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Tabip Odası tarafından kentte kutlama programı yapıldığını belirtti.

"14 Mart 2015 Tıp Bayramı münasebetiyle 13 Mart 2015 öğleden sonrasına kadar Trabzon Tabip Odası'nca 13 - 14 Mart tarihlerinde düzenledikleri Tıp Bayramı kutlama programına ilişkin sözlü veya yazılı herhangi bir davet olmamasına rağmen 13 Mart 2015 günü öğleden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi özel kalemi Tabipler Odası’nı arayarak durumu hatırlatmış, bunun üzerine de Tabip Odası’nca sadece kutlama programı metni Büyükşehir Belediyesine fakslanmıştır. Bu metinde de herhangi bir ön yazı veya davet yapılmamıştır" ifadesinde bulunan Gümrükçüoğlu, 7 yıldır Trabzon Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü vurgulayarak böyle bir durumla ilk kez karşılaştığına işaret etti.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Belki bu durum son meslek odası seçiminden sonra yeni oluşan Tabip Odası yönetiminin düzenlediği ilk tıp bayramı organizasyonu oluşundan kaynaklanmış olabilir. Hayatımda hekim meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına koşmuş bir hekim olarak, karşılıklı saygı ve deontolojinin hatırlanamamasını şahsım için kabullenebilirim fakat her zaman sağlık çalışanlarının hizmetini kolaylaştırmaya gayret etmiş olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tüzel kişiliğini dikkate almamaları kabul edilemez. Bununla beraber Tabip Odası’nın kurumlar yönünden gerekli hassasiyeti bundan sonra göstermesini beklerim."

Gümrükçüoğlu, 13 Mart 2015 sabahı hastanelerin tümüne mesaj göndererek, sağlık çalışanlarının bayramını kutladığına işaret ederek, "Hayatlarının her anında fedakarlıkla çalışıp, insanlığa hizmet eden sayın meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler