Gümrükçüoğlu'ndan "Arsa" iddialarına yanıt!

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Belediye Başkanı adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu MHP İl Başkanı Muammer Demeli’nin geçtiğimiz Cumartesi günü MHP’nin açık hava  toplantısında hakkında ortaya attığı iddialara cevap verdi. Başkan Gümrükçüoğlu

Gümrükçüoğlu'ndan "Arsa" iddialarına yanıt!
Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Belediye Başkanı adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu MHP İl Başkanı Muammer Demeli’nin geçtiğimiz Cumartesi günü MHP’nin açık hava  toplantısında hakkında ortaya attığı iddialara cevap verdi. Başkan Gümrükçüoğlu MHP İl Başkanı’nı verdiği rakamlarla yalanladı. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu MHP İl Başkanı’nın söylediği her iddianın gerçekle ilgisi olmadığını kaydederek, “Muammer Demeli şahsıma hitaben, “Yomra Sancak Mahallesi’nde 2 arsa satın aldın mı? Ve yeşil alanları üzerine geçirdinmi? Başkan olmasaydın o yerleri alırmıydın?” demiş. Cevap; Trabzon bizi tanır, yeşil alanları üzerine geçirmek gibi çirkin bir tanım kendisine yakışıyor demekki!  Ben baba toprağımız olan Yomra İlçesi’nden Trabzon Belediye Başkanı olduğumdan beri 1 m2 bile yer almadım. Yomra Sancak Mahallesi’ndeki toplam 19500 m2 olan 2 arsayı Belediye Başkanı değilken 2008 yılında satın aldım. O zaman belediye başkan adayı bile değildim. Dolayısıyla ‘belediye başkanı  olmasaydın o yerleri alırmıydın’ sorusunun boş laf olduğu ortada!” dedi. 
 
MHP il Başkanı’nın iddialarının hiçbirisinin doğru olmadığını dile getiren Gümrükçüoğlu, “Aynı il başkanı ‘Bu arsaların biri imarlı diğeri yeşil alanmıdır ve bu arsalarda 2013 yılında imar plan değişikliği yaptırdınız mı?’ demiş. Bu yalan iftiraların cevabı da; Bu iki arsada 2013 yılında hiçbir işlem yapılmamıştır ve imar durumu hatları hiç değiştirilmemiştir, ne ise o hali muhafaza edilmiştir. Yani yeşil alan – park ise veya yol ise aynen muhafaza edilmiştir.
 
 ‘Bu arsalardan 23200 m2 haksız kazanç sağladın mı ?’  diye de sormaktadır. Ne haksız kazancından bahsediyor. Bu iki arsanın toplam 19500m2’lik alanından % 40 kadarı planındaki gibi parka  ve yola terk edilmiştir ve geriye kalan bir arsadan 5812m2, diğer arsadan 6119 m2 olmak üzere toplam 11931 m2 inşaat arsası için halen herhangi bir inşaat ruhsatı alınmamıştır. Müfteri yani iftiracı  ve yalan – yanlış haberci durumuna düşen bu beyefendiye hatırlatırım ki kurumlar, tapu daireleri, belediyeler, savcılıklar orada gibi öğrenebilir. Ayrıca mal varlığımdan bahseden ilgili İl Başkanı’na iletelim ki ‘ ben mal varlığımı televizyonlarda ve gazetelerde izah ettip.  O programları ve gazeteleri alsın izleyip okusun ve öğrensin” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler