Gümrükcüoğlu'na ''Yabancı''ziyaret

Üniversiteler arası öğrenci değişimi (ERASMUS) projesi kapsamında öğrenim görmek için KTÜ Teknik Üniversitesine gelen öğrenciler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.9 Avrupa ülkesinden kentimize gelen 9 öğrenci

Gümrükcüoğlu'na ''Yabancı''ziyaret
Üniversiteler arası öğrenci değişimi (ERASMUS) projesi kapsamında öğrenim görmek için KTÜ Teknik Üniversitesine gelen öğrenciler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

9 Avrupa ülkesinden kentimize gelen 9 öğrenci ile birlikte belediyeye gelen KTÜ Rektör Danışmanı ve ERASMUS Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Miraç Akçay ve Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun'u kabul eden Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon'un bir eğitim kenti olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Ziyarette Prof Dr. Miraç Akçay Başkan Gümrükçüoğlu'na bir de sürpriz yaptı. Akçay Başkan Gümrükçüoğlu'nun 1975 yılında KTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olanların isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı mezuniyet kitabını hediye etti. Bu jest karşısında oldukça duygulanan Başkan Gümrükçüoğlu, hayatının en anlamlı hediyelerinden birini aldığını ifade ederek duyarlılığından dolayı Akçay'a teşekkür etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, eğitim amacıyla Trabzon'a gelen yabancı öğrencilerin burada çok iyi bir eğitim alacaklarına inandığını belirterek, " sizler burada yeni arkadaşlar edineceksiniz. Yeni kültürler tanıyacaksınız. Karşılıklı diyalog içerisinde birbirlerinizin kültürlerini, yaşam tarzlarını tanıma imkanı elde edeceksiniz. Misafirperver insanların yaşadığı bu kentte çok güzel duygularla ayrılacağınıza inanıyorum. Buradaki eğitiminizde sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu. Ziyaretin anısına Gümrükçüoğlu öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretin ardından Başkan Gümrükçüoğlu misafir öğrencilere Fevzi Hoca Restaurantta yemek ve çeşitli hediyeler verdi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel